Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Flódni

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

tészta:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 mokkáskanál szódabikarbóna
5 dkg élesztő pici cukros langyos tejben felfuttatva
4 evőkanál porcukor
1 dl tejföl
baracklekvár

almás töltelék:

1 kg alma
4 dkg vaj
1/2 citrom leve
ízlés szerint cukor

mákos töltelék:

25 dkg darált mák
13 dkg cukor
1 dl tej

diós töltelék:

25 dkg dió
11 dkg cukor
1 dl tej
1 tojássárgája a tetejére
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tésztához kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Összeállítjuk a tésztát majd 4 részre osztjuk.
Elkészítjük a töltelékeket:
Az almát megtisztítjuk, felszeleteljük, a vajat serpenyőben felolvasztjuk és rátesszük a cukrot majd az almát. Ráöntjük a citrom levét és megpároljuk.
Mákot összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és felfőzzük.
Diót összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és felfőzzük, a töltelékeket kihűtjük, kinyújtjuk az egyik tésztát, papírozott tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral, rátesszük a mákos tölteléket ismét egy tészta, lekvárral kenjük és az almás töltelék megint egy tészta, lekvár és a diós töltelék végül tésztával fejezzük be. Lekenjük tojással, megszurkáljuk, kelesztjük, majd fél óra elteltével 180 fokon megsütjük.

Alternatív elkészítés

Miután lekentem a tojássárgájával egy villával készítettem rá a díszt :)
Flódni Flódni

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!