Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Foltos tészta, ahogy a dédnagymamám készítette

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Foltos tészta, ahogy a dédnagymamám készítette

4 tojás
10 dkg zsír
40 dkg kristálycukor
40 dkg liszt
kb. 2 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az alaptésztához a tojások sárgáját a zsírral és a cukorral habosra kavarjuk. A sütőporral elkevert lisztet a masszához adjuk, valamint annyi tejet, hogy sűrű, de még folyós tésztát kapjunk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, amit beleforgatunk a masszába.
Ha kész, akkor zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a háromnegyed részét, a maradékhoz pedig hozzákeverjük a kakaót. Kanalanként foltokat rakunk a fehér tésztába.
180 fokon tűpróbáig sütjük.
Így is finom, de ízlés szerint gazdagíthatjuk pl. reszelt citromhéjjal, darabos dióval, mazsolával, csoki darabokkal, birsalma sajttal, stb.
Foltos tészta, ahogy a dédnagymamám készítette Foltos tészta, ahogy a dédnagymamám készítette

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!