
Foltos tészta, ahogy a dédnagymamám készítette


Hozzávalók
Foltos tészta, ahogy a dédnagymamám készítette
Elkészítés
Elkészítés
Ha kész, akkor zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a háromnegyed részét, a maradékhoz pedig hozzákeverjük a kakaót. Kanalanként foltokat rakunk a fehér tésztába.
180 fokon tűpróbáig sütjük.
Így is finom, de ízlés szerint gazdagíthatjuk pl. reszelt citromhéjjal, darabos dióval, mazsolával, csoki darabokkal, birsalma sajttal, stb.



Foltos tészta, ahogy a dédnagymamám készítette
Hozzávalók
Foltos tészta, ahogy a dédnagymamám készítette
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Ha kész, akkor zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a háromnegyed részét, a maradékhoz pedig hozzákeverjük a kakaót. Kanalanként foltokat rakunk a fehér tésztába.
180 fokon tűpróbáig sütjük.
Így is finom, de ízlés szerint gazdagíthatjuk pl. reszelt citromhéjjal, darabos dióval, mazsolával, csoki darabokkal, birsalma sajttal, stb.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?