
Fondant pillecukorból


Hozzávalók
Fondant pillecukorból
Elkészítés
Elkészítés
Beleöntjük a pillecukrot, és betesszük a mikróba melegíteni.
Körülbelül 2 perc, 900 Wattos mikróban, és fel is olvad. Fél percenként vegyük ki megkeverni. Ha nem elég híg, mehet bele az 1-2 evőkanál víz. ( Nekem 1 ment bele) Megkeverjük, hogy szép sima, folyós legyen.
Folyamatos keverés mellett, hozzáadjuk az átszitált porcukor felét.
Jó vastagon bekenjük az asztalt a margarinnal, majd megszórjuk az átszitált porcukorral, és kiöntjük rá a masszát. Elkezdjük hozzágyúrni a maradék porcukrot is.
Ha közben letapadna, akkor ismét nyúljunk bátran a margarinhoz.
Addig gyúrjuk hozzá a cukrot, míg még lágy, de nem ragadós lesz, benne marad az ujjunk nyoma.
Folpack-ba csomagoljuk légmentesen, és mehet a hűtőbe 1 órára.
Amikor készítjük a tortát, előtte kicsit átgyúrjuk, akár a mikróba is bedobhatjuk 10 másodpercre.
Tálalás




Fondant pillecukorból
Hozzávalók
Fondant pillecukorból
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Beleöntjük a pillecukrot, és betesszük a mikróba melegíteni.
Körülbelül 2 perc, 900 Wattos mikróban, és fel is olvad. Fél percenként vegyük ki megkeverni. Ha nem elég híg, mehet bele az 1-2 evőkanál víz. ( Nekem 1 ment bele) Megkeverjük, hogy szép sima, folyós legyen.
Folyamatos keverés mellett, hozzáadjuk az átszitált porcukor felét.
Jó vastagon bekenjük az asztalt a margarinnal, majd megszórjuk az átszitált porcukorral, és kiöntjük rá a masszát. Elkezdjük hozzágyúrni a maradék porcukrot is.
Ha közben letapadna, akkor ismét nyúljunk bátran a margarinhoz.
Addig gyúrjuk hozzá a cukrot, míg még lágy, de nem ragadós lesz, benne marad az ujjunk nyoma.
Folpack-ba csomagoljuk légmentesen, és mehet a hűtőbe 1 órára.
Amikor készítjük a tortát, előtte kicsit átgyúrjuk, akár a mikróba is bedobhatjuk 10 másodpercre.
Tálalás



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?