Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fondant pillecukorból

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fondant pillecukorból

14 dkg pillecukor (hófehér)
1-2 ek. víz
30 dkg átszitált porcukor
kb. 10 dkg margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tálat, amibe tesszük a pillecukrot, és a fakanalat, amivel keverjük, jó vastagon bekenjük a margarinnal.
Beleöntjük a pillecukrot, és betesszük a mikróba melegíteni.
Körülbelül 2 perc, 900 Wattos mikróban, és fel is olvad. Fél percenként vegyük ki megkeverni. Ha nem elég híg, mehet bele az 1-2 evőkanál víz. ( Nekem 1 ment bele) Megkeverjük, hogy szép sima, folyós legyen.
Folyamatos keverés mellett, hozzáadjuk az átszitált porcukor felét.
Jó vastagon bekenjük az asztalt a margarinnal, majd megszórjuk az átszitált porcukorral, és kiöntjük rá a masszát. Elkezdjük hozzágyúrni a maradék porcukrot is.
Ha közben letapadna, akkor ismét nyúljunk bátran a margarinhoz.
Addig gyúrjuk hozzá a cukrot, míg még lágy, de nem ragadós lesz, benne marad az ujjunk nyoma.
Folpack-ba csomagoljuk légmentesen, és mehet a hűtőbe 1 órára.
Amikor készítjük a tortát, előtte kicsit átgyúrjuk, akár a mikróba is bedobhatjuk 10 másodpercre.

Tálalás

Ebből az adagból egy 45 dkg-os fondant lesz.
Fondant pillecukorból Fondant pillecukorból Fondant pillecukorból

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!