
Fonott bukta szilvalekváros


Hozzávalók
Fonott bukta szilvalekváros
Szóráshoz:
Elkészítés
Elkészítés
A többi hozzávalóval lágy, hólyagos tésztát dagasztunk, a vajat csak a végén adjuk hozzá.
Letakarva, duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületre borítjuk, ujjnyi vastagra elnyújtjuk, majd kb. 8 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzetek két szélét bevagdossuk 2-2,5 cm mélyen a közepére tesszük a lekvárt és ráhajtogatjuk szélét, mintha fonnánk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, még 30 percet kelesztjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 -30 perc alatt megsütjük, melegen porcukorral hintjük.
Tálalás


Fonott bukta szilvalekváros
Hozzávalók
Fonott bukta szilvalekváros
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A többi hozzávalóval lágy, hólyagos tésztát dagasztunk, a vajat csak a végén adjuk hozzá.
Letakarva, duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületre borítjuk, ujjnyi vastagra elnyújtjuk, majd kb. 8 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzetek két szélét bevagdossuk 2-2,5 cm mélyen a közepére tesszük a lekvárt és ráhajtogatjuk szélét, mintha fonnánk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, még 30 percet kelesztjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 -30 perc alatt megsütjük, melegen porcukorral hintjük.
Tálalás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?