Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fonott bukta szilvalekváros

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fonott bukta szilvalekváros

60 dkg liszt
csipet só
3 evőkanál cukor
2 tojás
2,5 dl. tej
10 dkg olvasztott vaj
2,5 dkg élesztő
szilvalekvár

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Kevés cukros, langyos tejben elkeverjük az élesztőt, felfuttatjuk.
A többi hozzávalóval lágy, hólyagos tésztát dagasztunk, a vajat csak a végén adjuk hozzá.
Letakarva, duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületre borítjuk, ujjnyi vastagra elnyújtjuk, majd kb. 8 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzetek két szélét bevagdossuk 2-2,5 cm mélyen a közepére tesszük a lekvárt és ráhajtogatjuk szélét, mintha fonnánk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, még 30 percet kelesztjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 -30 perc alatt megsütjük, melegen porcukorral hintjük.

Tálalás

16 -18 db lesz belőle!
Fonott bukta szilvalekváros

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!