
Fonott fahéjas koszorú


Hozzávalók
Fonott fahéjas koszorú
a töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés
Egy tálba tesszük a lisztet, sót, cukrot, olvasztott Ramát, tojássárgáját és a tejben felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyre tesszük és 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és kinyújtjuk. Megkenjük olvasztott Ramával.
Egy tálba tesszük a cukrot, összekeverjük a fahéjjal, és megszórjuk a Ramával megkent tésztát, majd feltekerjük.
A feltekert tésztát egy éles késsel hosszában elvágjuk.
Fordítsuk háttal egymásnak őket és fonjuk össze őket.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
Kenjük meg a maradék pici olvasztott Ramával és szórjuk meg a fahéjas cukorral.
200 fokon 35 perc alatt szép pirosra sütjük.
Alternatív elkészítés




Fonott fahéjas koszorú
Hozzávalók
Fonott fahéjas koszorú
a töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy tálba tesszük a lisztet, sót, cukrot, olvasztott Ramát, tojássárgáját és a tejben felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyre tesszük és 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és kinyújtjuk. Megkenjük olvasztott Ramával.
Egy tálba tesszük a cukrot, összekeverjük a fahéjjal, és megszórjuk a Ramával megkent tésztát, majd feltekerjük.
A feltekert tésztát egy éles késsel hosszában elvágjuk.
Fordítsuk háttal egymásnak őket és fonjuk össze őket.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
Kenjük meg a maradék pici olvasztott Ramával és szórjuk meg a fahéjas cukorral.
200 fokon 35 perc alatt szép pirosra sütjük.
Alternatív elkészítés



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?