
Fordított almás krémes


Hozzávalók
A piskótához:
Almás töltelékhez:
A krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
Megszórjuk annyi fahéjjal és cukorral, hogy beterítse az almákat.
A tojások sárgáját a porcukorral és a 3 evőkanál vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kemény habbá vert fehérjét.
Felét az almára simítjuk, a maradékhoz kakaót keverünk, ez a sárga rétegre kerül.
180 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
A tejben megfőzzük a pudingot és mikor kihűlt, összekeverjük a porcukorral habosított vajhoz.
A megsült piskótáról lehúzzuk a fóliát és az almasor tetejére kenjük a krémet.
Díszíthetjük tortadarával vagy olvasztott étcsokoládéval.



Fordított almás krémes
Hozzávalók
A piskótához:
Almás töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Megszórjuk annyi fahéjjal és cukorral, hogy beterítse az almákat.
A tojások sárgáját a porcukorral és a 3 evőkanál vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kemény habbá vert fehérjét.
Felét az almára simítjuk, a maradékhoz kakaót keverünk, ez a sárga rétegre kerül.
180 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
A tejben megfőzzük a pudingot és mikor kihűlt, összekeverjük a porcukorral habosított vajhoz.
A megsült piskótáról lehúzzuk a fóliát és az almasor tetejére kenjük a krémet.
Díszíthetjük tortadarával vagy olvasztott étcsokoládéval.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?