Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fordított almás krémes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A piskótához:

8 tojás
18 dkg porcukor
3 evőkanál víz
20 dkg liszt

Almás töltelékhez:

6-8 darab alma
őrölt fahéj
kristálycukor

A krémhez:

fél liter tej
25 dkg vaj
18 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Alufóliával kibéleljük a tepsit. Az almákat meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd szorosan egymás mellé helyezzük a tepsiben.
Megszórjuk annyi fahéjjal és cukorral, hogy beterítse az almákat.
A tojások sárgáját a porcukorral és a 3 evőkanál vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kemény habbá vert fehérjét.
Felét az almára simítjuk, a maradékhoz kakaót keverünk, ez a sárga rétegre kerül.
180 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
A tejben megfőzzük a pudingot és mikor kihűlt, összekeverjük a porcukorral habosított vajhoz.
A megsült piskótáról lehúzzuk a fóliát és az almasor tetejére kenjük a krémet.
Díszíthetjük tortadarával vagy olvasztott étcsokoládéval.
Fordított almás krémes Fordított almás krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!