Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Koszorú mogyorós krémmel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

150 ml víz
30 g vaj vagy margarin
1 csipet só
100 g búzaliszt
kb. 4 darab tojás (M-es)
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez:

200 ml hideg tej
100 ml hideg habtejszín

Kenéshez, szóráshoz:

1 darab tojássárgája (M-es)
50 g szeletelt mandula
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit béleljük ki sütőpapírral és rajzoljunk rá egy kört (kb. Ø 20 cm). Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Forraljuk fel a vizet, a vajat vagy margarint és a sót egy serpenyőben. Vegyük le a serpenyőt a tűzről. Egyszerre adjuk hozzá a liszttel elkevert sütőport és a keményítőt a forró folyadékhoz. Keverjünk sima tésztagombóccá, majd folyamatosan kevergetve ("égessük el") melegítsük kb. 1 percig.
Öntsük a tésztát egy keverőtálba. Konyhai robotgép (dagasztó spirál) segítségével a legmagasabb fokozaton dolgozzunk bele egymás után 3 db tojást a tésztába. Az utolsó tojást verjük fel és csak annyit dolgozunk bele a tésztába, hogy az nagyon fényes legyen, és a tészta a tésztakampóhoz tapadjon.
Tegyük a tésztát egy (Ø kb. 15 mm) díszítőfejjel ellátott habzsákba és először a megrajzolt kör szélére nyomjunk a tésztából. Egy másik réteg tésztát nyomjunk az első rétegre, ugyanúgy kör alakzatban. A maradék tésztát harmadik tésztakörként az első két tésztakör közepére nyomjuk ki.

Kenés, szórás:
Kenjük meg a tésztát tojássárgájával, és szórjuk meg a szeletelt mandulával. A tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg az égetett tésztát.

Sütési idő: 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után azonnal vágjuk át a tésztakoszorút vízszintesen kb. a felénél, majd hagyjuk egy süteményrácson kihűlni.

Krém:
A krémport a csomagoláson lévő utasítás szerint készítsük el, de 200 ml tej és 100 ml habtejszín hozzáadásával.
Helyezzük a koszorú alapját egy tányérra. A krémet tegyük egy díszítőfejjel ellátott habzsákba és egyenletesen töltsük a tésztára. Helyezzük rá a koszorú felső részét, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Koszorú mogyorós krémmel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!