Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Francia krémes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hozzávalók

Tésztához:

30 dkg liszt
25 dkg margarin
1 tk. ecet
1 tk. só
kb. 1,3 dl víz

Krémhez:

8 dl tej
3-5 dl tejszín /ízlés szerint/
4 dkg porcukor

Teterjére:

3 evőkanál baracklekvár
15 dkg porcukor
2-3 evőkanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból leveles tésztát készítünk. A hozzávalókból a margarin kivételével előtésztát készítünk, majd belecsomagoljuk a margarint, és behajtjuk /szimpla-dupla hajtás, majd pihentetés után még egyszer/ Kettévágjuk, vékonyra kinyújtjuk, és 210 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A krémet a tasakon található leírás alapján elkészítjük, és a tésztára simítjuk, ami köré keretet tettünk. Kicsit hagyjuk dermedni.
Ezalatt a tejszínt habbá verjük a cukorral és habfixálóval. Majd a krém tetejére kenjük.
A fölső lapot nagyon vékonyan megkenjük lekvárral. A porcukort, a vízzel és egy leheletnyi kakaóporral - ami csak azért kell, hogy megadja a színét - simára keverjük, és eloszlatjuk a lekvárral lekent tésztán.
Ha a cukor már nem ragad vagy folyik, fölvágjuk lapokra.
A megdermedt krémesről levesszük a keretet, és ugyanannyi darabra vágjuk, mint a tetőket. Végül befedjük a lapokkal.
Francia krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!