Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Francia krémes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

30 dkg liszt
25 dkg margarin
1 tk. ecet
1 tk. só
kb. 1,3 dl víz

Krémhez:

8 dl tej
3-5 dl tejszín /ízlés szerint/
4 dkg porcukor

Teterjére:

3 evőkanál baracklekvár
15 dkg porcukor
2-3 evőkanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból leveles tésztát készítünk. A hozzávalókból a margarin kivételével előtésztát készítünk, majd belecsomagoljuk a margarint, és behajtjuk /szimpla-dupla hajtás, majd pihentetés után még egyszer/ Kettévágjuk, vékonyra kinyújtjuk, és 210 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A krémet a tasakon található leírás alapján elkészítjük, és a tésztára simítjuk, ami köré keretet tettünk. Kicsit hagyjuk dermedni.
Ezalatt a tejszínt habbá verjük a cukorral és habfixálóval. Majd a krém tetejére kenjük.
A fölső lapot nagyon vékonyan megkenjük lekvárral. A porcukort, a vízzel és egy leheletnyi kakaóporral - ami csak azért kell, hogy megadja a színét - simára keverjük, és eloszlatjuk a lekvárral lekent tésztán.
Ha a cukor már nem ragad vagy folyik, fölvágjuk lapokra.
A megdermedt krémesről levesszük a keretet, és ugyanannyi darabra vágjuk, mint a tetőket. Végül befedjük a lapokkal.
Francia krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!