Francia krémes
Hozzávalók
Tésztához:
30 dkg liszt
25 dkg margarin
1 tk. ecet
1 tk. só
kb. 1,3 dl víz
Krémhez:
1 tasak Dr. Oetker Házi krémes krém
8 dl tej
3-5 dl tejszín /ízlés szerint/
1 tasak Dr. Oetker habfixáló
4 dkg porcukor
Teterjére:
3 evőkanál baracklekvár
15 dkg porcukor
pici Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
2-3 evőkanál víz
Elkészítés
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból leveles tésztát készítünk. A hozzávalókból a margarin kivételével előtésztát készítünk, majd belecsomagoljuk a margarint, és behajtjuk /szimpla-dupla hajtás, majd pihentetés után még egyszer/ Kettévágjuk, vékonyra kinyújtjuk, és 210 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A krémet a tasakon található leírás alapján elkészítjük, és a tésztára simítjuk, ami köré keretet tettünk. Kicsit hagyjuk dermedni.
Ezalatt a tejszínt habbá verjük a cukorral és habfixálóval. Majd a krém tetejére kenjük.
A fölső lapot nagyon vékonyan megkenjük lekvárral. A porcukort, a vízzel és egy leheletnyi kakaóporral - ami csak azért kell, hogy megadja a színét - simára keverjük, és eloszlatjuk a lekvárral lekent tésztán.
Ha a cukor már nem ragad vagy folyik, fölvágjuk lapokra.
A megdermedt krémesről levesszük a keretet, és ugyanannyi darabra vágjuk, mint a tetőket. Végül befedjük a lapokkal.
A krémet a tasakon található leírás alapján elkészítjük, és a tésztára simítjuk, ami köré keretet tettünk. Kicsit hagyjuk dermedni.
Ezalatt a tejszínt habbá verjük a cukorral és habfixálóval. Majd a krém tetejére kenjük.
A fölső lapot nagyon vékonyan megkenjük lekvárral. A porcukort, a vízzel és egy leheletnyi kakaóporral - ami csak azért kell, hogy megadja a színét - simára keverjük, és eloszlatjuk a lekvárral lekent tésztán.
Ha a cukor már nem ragad vagy folyik, fölvágjuk lapokra.
A megdermedt krémesről levesszük a keretet, és ugyanannyi darabra vágjuk, mint a tetőket. Végül befedjük a lapokkal.
Kedvencnek jelölöm
Francia krémes
Hozzávalók
Tésztához:
30 dkg liszt
25 dkg margarin
1 tk. ecet
1 tk. só
kb. 1,3 dl víz
Krémhez:
1 tasak Dr. Oetker Házi Krémes krém
8 dl tej
3-5 dl tejszín /ízlés szerint/
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
4 dkg porcukor
Teterjére:
3 evőkanál baracklekvár
15 dkg porcukor
2-3 evőkanál víz
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból leveles tésztát készítünk. A hozzávalókból a margarin kivételével előtésztát készítünk, majd belecsomagoljuk a margarint, és behajtjuk /szimpla-dupla hajtás, majd pihentetés után még egyszer/ Kettévágjuk, vékonyra kinyújtjuk, és 210 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A krémet a tasakon található leírás alapján elkészítjük, és a tésztára simítjuk, ami köré keretet tettünk. Kicsit hagyjuk dermedni.
Ezalatt a tejszínt habbá verjük a cukorral és habfixálóval. Majd a krém tetejére kenjük.
A fölső lapot nagyon vékonyan megkenjük lekvárral. A porcukort, a vízzel és egy leheletnyi kakaóporral - ami csak azért kell, hogy megadja a színét - simára keverjük, és eloszlatjuk a lekvárral lekent tésztán.
Ha a cukor már nem ragad vagy folyik, fölvágjuk lapokra.
A megdermedt krémesről levesszük a keretet, és ugyanannyi darabra vágjuk, mint a tetőket. Végül befedjük a lapokkal.
A krémet a tasakon található leírás alapján elkészítjük, és a tésztára simítjuk, ami köré keretet tettünk. Kicsit hagyjuk dermedni.
Ezalatt a tejszínt habbá verjük a cukorral és habfixálóval. Majd a krém tetejére kenjük.
A fölső lapot nagyon vékonyan megkenjük lekvárral. A porcukort, a vízzel és egy leheletnyi kakaóporral - ami csak azért kell, hogy megadja a színét - simára keverjük, és eloszlatjuk a lekvárral lekent tésztán.
Ha a cukor már nem ragad vagy folyik, fölvágjuk lapokra.
A megdermedt krémesről levesszük a keretet, és ugyanannyi darabra vágjuk, mint a tetőket. Végül befedjük a lapokkal.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?