Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Füstölt sajtos rúd

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Füstölt sajtos rúd

60 dkg liszt
25 dkg margarin
2 db tojás
30 dkg reszelt füstölt sajt
1 evőkanál só
3 dl tejföl
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet elkeverjük a sóval, az élesztőporral, a 2 tojással és a sajt 3/4 részével. Az olvasztott margarin és tejfölt belekeverem és összegyúrom. Pihentetni hagyom a tésztát körülbelül óra hosszan.
Ezután fél centis tésztát nyújtok belőle és csíkokra vágom. Ezután rászóróm a sajt maradékát és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütöm. Megkenhetjük a tetejét tojással is. Ízlés szerint megszórhatjuk szezám- és köménymaggal is.

Alternatív elkészítés

Készíthetünk, vagy vehetünk hozzá fűszeres mártogatóst.
Füstölt sajtos rúd

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!