Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenye bomba

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

6 tojás
10 dkg meggylekvár
6 ek. cukor
4 ek. liszt
2 ek. étkezési keményítő
csipet só

Krém 1:

0,5 dl rum
10 dkg gesztenyemassza
10 dkg vaj
5 dkg porcukor

Krém 2:

700 ml tejszín /Hulala/
5 dkg durva csokoládé reszelék
0,5 dl rum
40 dkg gesztenyemassza
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Piskóta:

A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verem, hozzáadom kanalanként a cukrot, ha jó kemény, akkor egyenként a tojások sárgáját belekeverem. A lisztet, keményítőt és a kakaót kézi habverővel könnyedén beleforgatom. Sütőpapírral bélelt 30 x 37 tepsibe öntöm. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm. Ha kisült akkor feltekerem a sütőpapírral együtt és hűlni hagyom.




Krém 1:

A vajat a porcukorral, vaníliával, rummal habosra keverem, majd hozzáadom a gesztenye masszát. A kihűlt piskótát megkenem először a lekvárral, majd rákenem a krémet és szorosan feltekerem. Fóliába csomagolva lehűtöm, hogy könnyen szeletelhető legyen.

Krém 2:

A tejszínt kemény habbá verem a vaníliával, a zselatin fix-szel, hozzáadom a gesztenye masszát és a rumot. Egy kis tejszínt félreteszek a díszítéshez.

Összeállítás:

A piskóta tekercset felszeletelem.
Egy mélyebb üvegtálat kibélelünk fóliával, kirakjuk a tekercsek egy részével, majd beletesszük a krém 1/3 részét, erre teszünk egy sor tekercset majd megint a krémet. Az a lényeg, hogy a teteje piskóta tekercs legyen, mert ez lesz a torta alja.

Alternatív elkészítés

A rumot rum aromával helyettesíthetjük, ha gyermek is eszik belőle.
A díszítés el is elmaradhat, mert anélkül is nagyon mutatós torta.

Személyes megjegyzés

Szívesen készítem a charlotte tortát, mert mindig sikerül és jó kiadós torta.
Gesztenye bomba Gesztenye bomba

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!