Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenye torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Hozzávalók

Tésztához:

8 tojás
6 ek. liszt
8 ek. cukor
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez:

50 dkg gesztenyemassza
15 dkg margarin
10-15 dkg porcukor
3 dl habtejszín
rum

Díszítéshez:

2,5 dl Hulala tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd fakanállal hozzákeverjük a sütőporos lisztet és kakaóport, végül a felvert tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal beledolgozzuk. Sütőpapírral bélelt kör alakú tortaformába, vagy téglalap alakú tepsibe öntjük a tésztát, és 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 30 perc alatt megsütjük.
A kiolvadt gesztenyemasszát habosra keverjük a margarinnal, porcukorral, kakaóporral és egy kevés rumot adunk hozzá. Hozzákeverjük a keményre felvert habtejszínt.
A kihűlt tésztát kettő vagy három lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel. A felvert tejszínnel bevonjuk.

Alternatív elkészítés

Díszítéshez én kivettem egy keveset a tejszínből, és kakaóport kevertem hozzá, így kaptam a barna színű habot.
Gesztenye torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!