Gesztenye torta
Hozzávalók
Tésztához:
8 tojás
6 ek. liszt
8 ek. cukor
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
2 ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Krémhez:
50 dkg gesztenyemassza
15 dkg margarin
10-15 dkg porcukor
1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
3 dl habtejszín
rum
Díszítéshez:
2,5 dl Hulala tejszín
Elkészítés
Elkészítés
A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd fakanállal hozzákeverjük a sütőporos lisztet és kakaóport, végül a felvert tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal beledolgozzuk. Sütőpapírral bélelt kör alakú tortaformába, vagy téglalap alakú tepsibe öntjük a tésztát, és 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 30 perc alatt megsütjük.
A kiolvadt gesztenyemasszát habosra keverjük a margarinnal, porcukorral, kakaóporral és egy kevés rumot adunk hozzá. Hozzákeverjük a keményre felvert habtejszínt.
A kihűlt tésztát kettő vagy három lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel. A felvert tejszínnel bevonjuk.
A kiolvadt gesztenyemasszát habosra keverjük a margarinnal, porcukorral, kakaóporral és egy kevés rumot adunk hozzá. Hozzákeverjük a keményre felvert habtejszínt.
A kihűlt tésztát kettő vagy három lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel. A felvert tejszínnel bevonjuk.
Alternatív elkészítés
Díszítéshez én kivettem egy keveset a tejszínből, és kakaóport kevertem hozzá, így kaptam a barna színű habot.
Kedvencnek jelölöm
Gesztenye torta
Hozzávalók
Krémhez:
50 dkg gesztenyemassza
15 dkg margarin
10-15 dkg porcukor
1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
3 dl habtejszín
rum
Díszítéshez:
2,5 dl Hulala tejszín
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd fakanállal hozzákeverjük a sütőporos lisztet és kakaóport, végül a felvert tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal beledolgozzuk. Sütőpapírral bélelt kör alakú tortaformába, vagy téglalap alakú tepsibe öntjük a tésztát, és 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 30 perc alatt megsütjük.
A kiolvadt gesztenyemasszát habosra keverjük a margarinnal, porcukorral, kakaóporral és egy kevés rumot adunk hozzá. Hozzákeverjük a keményre felvert habtejszínt.
A kihűlt tésztát kettő vagy három lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel. A felvert tejszínnel bevonjuk.
A kiolvadt gesztenyemasszát habosra keverjük a margarinnal, porcukorral, kakaóporral és egy kevés rumot adunk hozzá. Hozzákeverjük a keményre felvert habtejszínt.
A kihűlt tésztát kettő vagy három lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel. A felvert tejszínnel bevonjuk.
Alternatív elkészítés
Díszítéshez én kivettem egy keveset a tejszínből, és kakaóport kevertem hozzá, így kaptam a barna színű habot.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?