Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenye torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

8 tojás
6 ek. liszt
8 ek. cukor
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez:

50 dkg gesztenyemassza
15 dkg margarin
10-15 dkg porcukor
3 dl habtejszín
rum

Díszítéshez:

2,5 dl Hulala tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd fakanállal hozzákeverjük a sütőporos lisztet és kakaóport, végül a felvert tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal beledolgozzuk. Sütőpapírral bélelt kör alakú tortaformába, vagy téglalap alakú tepsibe öntjük a tésztát, és 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 30 perc alatt megsütjük.
A kiolvadt gesztenyemasszát habosra keverjük a margarinnal, porcukorral, kakaóporral és egy kevés rumot adunk hozzá. Hozzákeverjük a keményre felvert habtejszínt.
A kihűlt tésztát kettő vagy három lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel. A felvert tejszínnel bevonjuk.

Alternatív elkészítés

Díszítéshez én kivettem egy keveset a tejszínből, és kakaóport kevertem hozzá, így kaptam a barna színű habot.
Gesztenye torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!