Gesztenyés hókifli
Hozzávalók
Gesztenyés hókifli
40 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg cukor
1 dl tejszín
1 dl joghurt
1 tasak Dr. Oetker vanillincukor
1 citrom reszelt héja
Töltelék:
25 dkg gesztenyemassza
kevés rum
5 dkg margarin
Dr. Oetker Aroma vanília
Szóráshoz:
1 ek. vaníliás porcukor
Díszítéshez:
aprított mandula
Kenéshez:
kevés tojásfehérje
Elkészítés
Előkészítés
Sütőtepsit kibélelek zsírpapírral.
Elkészítés
A tészta a hozzávalóit simává dolgozom géppel, majd 1 órát hűtőben pihentetem. Ezután kinyújtom, 3 mm-es vastagságúra, és 6 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatom a kiflinek valókat. Elkészítem a tölteléket, és mindegyikre teszek gesztenyét, amit elkenek egy kissé. Behajtom és sodrom, a széleit kevert tojásfehérjével az ujjammal bekenem, hogy tapadjon, és felsodrom kifli formájúvá. Tetejét középen megkenem, és rászórom a mandulát. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 15 perc alatt szép világosra sütöm. Még forrón megszórom az ízesített porcukorral.
Tárolás
Sokáig eláll, finom puha, és omlós marad.
Kedvencnek jelölöm
Gesztenyés hókifli
Hozzávalók
Gesztenyés hókifli
40 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg cukor
1 dl tejszín
1 dl joghurt
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 citrom reszelt héja
Szóráshoz:
1 ek. vaníliás porcukor
Díszítéshez:
aprított mandula
Kenéshez:
kevés tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Sütőtepsit kibélelek zsírpapírral.
Elkészítés
A tészta a hozzávalóit simává dolgozom géppel, majd 1 órát hűtőben pihentetem. Ezután kinyújtom, 3 mm-es vastagságúra, és 6 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatom a kiflinek valókat. Elkészítem a tölteléket, és mindegyikre teszek gesztenyét, amit elkenek egy kissé. Behajtom és sodrom, a széleit kevert tojásfehérjével az ujjammal bekenem, hogy tapadjon, és felsodrom kifli formájúvá. Tetejét középen megkenem, és rászórom a mandulát. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 15 perc alatt szép világosra sütöm. Még forrón megszórom az ízesített porcukorral.
Tárolás
Sokáig eláll, finom puha, és omlós marad.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?