Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyés hókifli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hozzávalók

Gesztenyés hókifli

40 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg cukor
1 dl tejszín
1 dl joghurt
1 citrom reszelt héja

Töltelék:

25 dkg gesztenyemassza
kevés rum
5 dkg margarin

Szóráshoz:

1 ek. vaníliás porcukor

Díszítéshez:

aprított mandula

Kenéshez:

kevés tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Sütőtepsit kibélelek zsírpapírral.

Elkészítés

A tészta a hozzávalóit simává dolgozom géppel, majd 1 órát hűtőben pihentetem. Ezután kinyújtom, 3 mm-es vastagságúra, és 6 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatom a kiflinek valókat. Elkészítem a tölteléket, és mindegyikre teszek gesztenyét, amit elkenek egy kissé. Behajtom és sodrom, a széleit kevert tojásfehérjével az ujjammal bekenem, hogy tapadjon, és felsodrom kifli formájúvá. Tetejét középen megkenem, és rászórom a mandulát. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 15 perc alatt szép világosra sütöm. Még forrón megszórom az ízesített porcukorral.

Tárolás

Sokáig eláll, finom puha, és omlós marad.
Gesztenyés hókifli Gesztenyés hókifli Gesztenyés hókifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!