Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyés mézes krémes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

40 dkg liszt
2 mokkáskanál szódabikarbóna (csapott)
1 mokkáskanál Dr. Oetker Sütőpor (csapott)
5 dkg Rama
2 evőkanál méz
2 db tojás
15 dkg porcukor

Krém:

3 dl tej
20 dkg Rama
15 dkg porcukor
50 dkg gesztenyemassza
5 dl tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a mézet, a Ramát, a szódabikarbónát, a tojásokat, és a kakaót gőz fölött összemelegítjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Kidolgozzuk és 3 lapot sütünk tepsi hátán.
Krém: a pudingport a tejjel megfőzzük, és kihűtjük. Közben a Ramát a porcukorral habosra kavarjuk bele a kihűlt pudingot, a gesztenyét, a felvert tejszínt, 1 csapott mokkáskanál zselatint, kevés rumot vagy rumaromát. Megkenjük vele a lapokat.
Gesztenyés mézes krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!