Gesztenyés mézes-krémes
Hozzávalók
tészta:
50 dkg liszt
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg méz
8 dkg vaj
1 kk. szódabikarbóna
1 csipet só
3 ek. tej
1 tojás
Krém:
0,4 l tej
1 tasak Dr. Oetker Prémium Puding Bourbon vaníliás
5 ek. cukor
25 dkg gesztenye massza
10 dkg vaj
10 dkg szilvalekvár
Tetejére:
10 dkg Dr. Oetker Tortabevonó ét
Elkészítés
Előkészítés
25x35 cm tepsi
Elkészítés
A tésztához a cukrot, mézet a tejjel összemelegítjük (nem kell felforralni) majd hozzákeverjük a tojást és a lisztes szódabikarbónás keverékhez adjuk. Összegyúrjuk és a tésztát 4 részre osztjuk. Fél órát pihentetjük. Tepsi méretű vékony lapokat nyújtunk és a tepsi hátulján sütjük ki egyesével a lapokat. 180'C sütőben 10-12 perc alatt, míg aranybarna lesz. Mikor kivesszük még puha, de ahogy kihűl, megkeményedik és csak a krémtől puhul vissza.
A krémhez a pudingot megfőzzük, majd hagyjuk hűlni, a vajat 1 ek. cukorral kihabosítjuk majd hozzáadjuk a gesztenyét és a pudingot váltakozva.
A tetejére a csokit vízgőz felett megolvasztjuk és elkeverjük az olajjal.
A sütemény összeállítása: Egy megsült lapot teszünk a tepsi aljára majd a fele adag gesztenyés krémet. Erre kerül még egy lap majd a szilvalekvár ízlés szerint, lehet vastagon, mert a tészta valamennyit felszív. Majd befedjük a harmadik lappal és erre kerül a maradék gesztenyekrém végül az utolsó lap, amit olvasztott csokival fedünk be.
A krémhez a pudingot megfőzzük, majd hagyjuk hűlni, a vajat 1 ek. cukorral kihabosítjuk majd hozzáadjuk a gesztenyét és a pudingot váltakozva.
A tetejére a csokit vízgőz felett megolvasztjuk és elkeverjük az olajjal.
A sütemény összeállítása: Egy megsült lapot teszünk a tepsi aljára majd a fele adag gesztenyés krémet. Erre kerül még egy lap majd a szilvalekvár ízlés szerint, lehet vastagon, mert a tészta valamennyit felszív. Majd befedjük a harmadik lappal és erre kerül a maradék gesztenyekrém végül az utolsó lap, amit olvasztott csokival fedünk be.
Tálalás
16- 20 szelet
Tárolás
Hűtőben tároljuk.
Kedvencnek jelölöm
Gesztenyés mézes-krémes
Hozzávalók
tészta:
50 dkg liszt
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg méz
8 dkg vaj
1 kk. szódabikarbóna
1 csipet só
3 ek. tej
1 tojás
Krém:
0,4 l tej
5 ek. cukor
25 dkg gesztenye massza
10 dkg vaj
10 dkg szilvalekvár
Tetejére:
10 dkg Dr. Oetker Tortabevonó ét
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
25x35 cm tepsi
Elkészítés
A tésztához a cukrot, mézet a tejjel összemelegítjük (nem kell felforralni) majd hozzákeverjük a tojást és a lisztes szódabikarbónás keverékhez adjuk. Összegyúrjuk és a tésztát 4 részre osztjuk. Fél órát pihentetjük. Tepsi méretű vékony lapokat nyújtunk és a tepsi hátulján sütjük ki egyesével a lapokat. 180'C sütőben 10-12 perc alatt, míg aranybarna lesz. Mikor kivesszük még puha, de ahogy kihűl, megkeményedik és csak a krémtől puhul vissza.
A krémhez a pudingot megfőzzük, majd hagyjuk hűlni, a vajat 1 ek. cukorral kihabosítjuk majd hozzáadjuk a gesztenyét és a pudingot váltakozva.
A tetejére a csokit vízgőz felett megolvasztjuk és elkeverjük az olajjal.
A sütemény összeállítása: Egy megsült lapot teszünk a tepsi aljára majd a fele adag gesztenyés krémet. Erre kerül még egy lap majd a szilvalekvár ízlés szerint, lehet vastagon, mert a tészta valamennyit felszív. Majd befedjük a harmadik lappal és erre kerül a maradék gesztenyekrém végül az utolsó lap, amit olvasztott csokival fedünk be.
A krémhez a pudingot megfőzzük, majd hagyjuk hűlni, a vajat 1 ek. cukorral kihabosítjuk majd hozzáadjuk a gesztenyét és a pudingot váltakozva.
A tetejére a csokit vízgőz felett megolvasztjuk és elkeverjük az olajjal.
A sütemény összeállítása: Egy megsült lapot teszünk a tepsi aljára majd a fele adag gesztenyés krémet. Erre kerül még egy lap majd a szilvalekvár ízlés szerint, lehet vastagon, mert a tészta valamennyit felszív. Majd befedjük a harmadik lappal és erre kerül a maradék gesztenyekrém végül az utolsó lap, amit olvasztott csokival fedünk be.
Tálalás
16- 20 szelet
Tárolás
Hűtőben tároljuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?