Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyés mézes-krémes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

tészta:

50 dkg liszt
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg méz
8 dkg vaj
1 kk. szódabikarbóna
1 csipet só
3 ek. tej
1 tojás

Krém:

0,4 l tej
5 ek. cukor
25 dkg gesztenye massza
10 dkg vaj
10 dkg szilvalekvár

Tetejére:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

25x35 cm tepsi

Elkészítés

A tésztához a cukrot, mézet a tejjel összemelegítjük (nem kell felforralni) majd hozzákeverjük a tojást és a lisztes szódabikarbónás keverékhez adjuk. Összegyúrjuk és a tésztát 4 részre osztjuk. Fél órát pihentetjük. Tepsi méretű vékony lapokat nyújtunk és a tepsi hátulján sütjük ki egyesével a lapokat. 180'C sütőben 10-12 perc alatt, míg aranybarna lesz. Mikor kivesszük még puha, de ahogy kihűl, megkeményedik és csak a krémtől puhul vissza.
A krémhez a pudingot megfőzzük, majd hagyjuk hűlni, a vajat 1 ek. cukorral kihabosítjuk majd hozzáadjuk a gesztenyét és a pudingot váltakozva.
A tetejére a csokit vízgőz felett megolvasztjuk és elkeverjük az olajjal.
A sütemény összeállítása: Egy megsült lapot teszünk a tepsi aljára majd a fele adag gesztenyés krémet. Erre kerül még egy lap majd a szilvalekvár ízlés szerint, lehet vastagon, mert a tészta valamennyit felszív. Majd befedjük a harmadik lappal és erre kerül a maradék gesztenyekrém végül az utolsó lap, amit olvasztott csokival fedünk be.

Tálalás

16- 20 szelet

Tárolás

Hűtőben tároljuk.
Gesztenyés mézes-krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!