Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyés papucs

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gesztenyés papucs

1 csomag leveles tészta
25 dkg gesztenyemassza
rum (ízlés szerint)
Dr. Oetker Vanillincukor (ízlés szerint)
5 dkg margarin

Szóráshoz:

Porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A leveles tésztát kiolvasszuk, és kinyújtjuk 1/2 cm vastagra. Pogácsa szaggatóval kiszaggatunk a tésztából annyi kört, amennyi kikerül belőle. A tészta 40 dkg-os. A gesztenyemasszát is kiolvasztjuk, és kikeverjük a puha margarinnal, a cukorral és rummal. Kis halmokat rakunk a tészta közepére, és behajtjuk félbe. A széleit előtte kenjük meg tojásfehérjével, hogy ne nyíljon széjjel, majd sütés közben. Ezután zsírpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk. Frissen a legjobb.
Gesztenyés papucs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!