Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyés szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós laphoz:

7 db tojás
35 dkg cukor
0,5 dl olaj
2 dl tej
38 dkg liszt

Krémhez:

1 csomag tejszínízű pudingpor
4,5 dl tej
15 dkg cukor
20 dkg gesztenyemassza
20 dkg margarin

Bevonáshoz:

Díszítéshez:

fehér tortabevonó
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásfehérjéket 14 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kikeverjük. Majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaóporos lisztet, végül a fehérjehabot. Egy 35×40 cm-es lapot sütünk belőle, papírral bélelt tepsiben. Ha kihűlt félbevágjuk és megtöltjük a krémmel.
A krémhez a tejben a cukorral megfőzzük a pudingport. Ha kihűlt kikeverjük, hozzákeverjük a gesztenyemasszát és a kihabosított margarint.
A betöltött lapot jól hűtsük le, ezután vonjuk be az olvasztott csokival és díszítsük tetszés szerint.

Tálalás

kb. 50 kis szeletke.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Díszíthetjük dekor tollal is.
Gesztenyés szelet Gesztenyés szelet Gesztenyés szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!