Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gomba süti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Gomba süti

30 dkg darált keksz
2 ek. rum
20 dkg porcukor
15 dkg baracklekvár
babapiskóta

Díszítéshez:

1 db tojásfehérje
15 dkg porcukor
pici citromlé
piros ételszínezék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. Az alapanyagokat összedolgozzuk és golyókat formázunk belőle.
2. A babapiskóta egyik kerek végét egyenesre vágom és a gömbölyű oldalára igazgatom a kalapját.
3. A tojásfehérjét felverem, hozzáadom a porcukrot, citromlevet és az ételszínezőt.
4. Ezzel a habbal lefestem a gombakalapokat. Amikor megszáradt, ráteszem a fehér pöttyöket.

Alternatív elkészítés

Ízlés szerint lehet dekorálni.
Gomba süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!