Grízes-meggyes rétes és mákos-meggyes rétes
Hozzávalók
3 rúdhoz:
Elkészítés
Elkészítés
A tojásokkal, a cukorral, vaníliával felverjük a tejfölt.
Mák töltelék: a tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a mákot, a cukrot, a citrom levét és reszelt héját, a vaníliát és végül a lecsepegtetett meggyet. 2 rétes lapot egymásra fektetünk mindkettőt megkenjük olajjal, rákenjük a mákos töltelék felét és meglocsoljuk a tejfölös masszával és szorosan feltekerjük tepsibe fektetjük. Megkenjük a tejfölös masszával, 3 rudat készítünk.
A búzadarát a zsíron megpirítjuk, majd vízzel felöntve puhára pároljuk, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát.
2 réteslapot kifektetünk, amit olajjal megkentünk és rászórjuk a búzadara 1/3 részét majd megszórjuk a lecsepegtetett meggyel és meglocsoljuk a tejfölös masszával, szorosan feltekerjük, tepsibe fektetjük és megkenjük a tejfölös masszával. 3 rudat készítünk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Melegen megszórjuk porcukorral.
Tálalás
Grízes-meggyes rétes és mákos-meggyes rétes
Hozzávalók
3 rúdhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojásokkal, a cukorral, vaníliával felverjük a tejfölt.
Mák töltelék: a tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a mákot, a cukrot, a citrom levét és reszelt héját, a vaníliát és végül a lecsepegtetett meggyet. 2 rétes lapot egymásra fektetünk mindkettőt megkenjük olajjal, rákenjük a mákos töltelék felét és meglocsoljuk a tejfölös masszával és szorosan feltekerjük tepsibe fektetjük. Megkenjük a tejfölös masszával, 3 rudat készítünk.
A búzadarát a zsíron megpirítjuk, majd vízzel felöntve puhára pároljuk, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát.
2 réteslapot kifektetünk, amit olajjal megkentünk és rászórjuk a búzadara 1/3 részét majd megszórjuk a lecsepegtetett meggyel és meglocsoljuk a tejfölös masszával, szorosan feltekerjük, tepsibe fektetjük és megkenjük a tejfölös masszával. 3 rudat készítünk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Melegen megszórjuk porcukorral.
Tálalás
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?