Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gumicukros krémes torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

2 tojás
2 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez:

15 dkg cukor
Egy zacskónyi 250g-os Haribo gumicukor
Egy kevéske kis rum
6 dl tejszín
5 tojás
3 dl tej
fél rúd vanília
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótához a tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből verj nagyon kemény habot, majd kanalanként keverd hozzá a cukrot, végül pedig a sárgákat. A sütőporos lisztet is szitáld bele, és óvatosan dolgozd össze, nehogy a hab összetörjön. Egy kivajazott, kilisztezett lecsatolható sütőformába öntsd bele a tésztát, és előmelegített sütőben süsd készre. Ha kész hagyd kihűlni.
A krémhez való tojásokat a tejjel, a cukorral, a kikapart vaníliával gőz fölött verd sűrűre. A zselatint olvaszd fel forró vízben, szűrd át, és keverd azt is a vaníliás masszához. Vedd le a tűzről, és addig kevergesd, nem forró, de még nem hűlt ki, vigyázz, még ne dermedjen meg. A felvert tejszínhab felét add hozzá. Szórd bele az apróra vágott gumicukorkákat és jól forgasd össze. A tortaformában öntsd rá az egész krémet a piskótára, és tedd néhány órára hűtőbe, hogy megdermedjen. Ha megdermedt csúsztass végig egy kést a perem és a süti között, és lecsatoltam a formám. Utána díszítheted, ahogy szeretnéd.

Tálalás

kb. 12 szeletes tortának felel meg.

Tárolás

Hűtő, vagy hideg helyen
Gumicukros krémes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!