Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gumicukros krémes torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

2 tojás
2 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez:

15 dkg cukor
Egy zacskónyi 250g-os Haribo gumicukor
Egy kevéske kis rum
6 dl tejszín
5 tojás
3 dl tej
fél rúd vanília
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótához a tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből verj nagyon kemény habot, majd kanalanként keverd hozzá a cukrot, végül pedig a sárgákat. A sütőporos lisztet is szitáld bele, és óvatosan dolgozd össze, nehogy a hab összetörjön. Egy kivajazott, kilisztezett lecsatolható sütőformába öntsd bele a tésztát, és előmelegített sütőben süsd készre. Ha kész hagyd kihűlni.
A krémhez való tojásokat a tejjel, a cukorral, a kikapart vaníliával gőz fölött verd sűrűre. A zselatint olvaszd fel forró vízben, szűrd át, és keverd azt is a vaníliás masszához. Vedd le a tűzről, és addig kevergesd, nem forró, de még nem hűlt ki, vigyázz, még ne dermedjen meg. A felvert tejszínhab felét add hozzá. Szórd bele az apróra vágott gumicukorkákat és jól forgasd össze. A tortaformában öntsd rá az egész krémet a piskótára, és tedd néhány órára hűtőbe, hogy megdermedjen. Ha megdermedt csúsztass végig egy kést a perem és a süti között, és lecsatoltam a formám. Utána díszítheted, ahogy szeretnéd.

Tálalás

kb. 12 szeletes tortának felel meg.

Tárolás

Hűtő, vagy hideg helyen
Gumicukros krémes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!