
Gumicukros krémes torta


Hozzávalók
Piskótához:
Krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
A krémhez való tojásokat a tejjel, a cukorral, a kikapart vaníliával gőz fölött verd sűrűre. A zselatint olvaszd fel forró vízben, szűrd át, és keverd azt is a vaníliás masszához. Vedd le a tűzről, és addig kevergesd, nem forró, de még nem hűlt ki, vigyázz, még ne dermedjen meg. A felvert tejszínhab felét add hozzá. Szórd bele az apróra vágott gumicukorkákat és jól forgasd össze. A tortaformában öntsd rá az egész krémet a piskótára, és tedd néhány órára hűtőbe, hogy megdermedjen. Ha megdermedt csúsztass végig egy kést a perem és a süti között, és lecsatoltam a formám. Utána díszítheted, ahogy szeretnéd.
Tálalás
Tárolás


Gumicukros krémes torta
Hozzávalók
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krémhez való tojásokat a tejjel, a cukorral, a kikapart vaníliával gőz fölött verd sűrűre. A zselatint olvaszd fel forró vízben, szűrd át, és keverd azt is a vaníliás masszához. Vedd le a tűzről, és addig kevergesd, nem forró, de még nem hűlt ki, vigyázz, még ne dermedjen meg. A felvert tejszínhab felét add hozzá. Szórd bele az apróra vágott gumicukorkákat és jól forgasd össze. A tortaformában öntsd rá az egész krémet a piskótára, és tedd néhány órára hűtőbe, hogy megdermedjen. Ha megdermedt csúsztass végig egy kést a perem és a süti között, és lecsatoltam a formám. Utána díszítheted, ahogy szeretnéd.
Tálalás
Tárolás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?