Gyömbéres focaccia
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tejfölt, az agavészirupot és a keményítőt keverjük össze egy habverővel, majd rozmaringgal, sóval és borssal fűszerezzük. A szárított paradicsomot szükség esetén csöpögtessük le és csíkozzuk fel. A gombákat tisztítsuk meg és csíkozzuk fel. A gyömbért hámozzuk meg és reszeljük finomra.
Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett felületen tetszés szerint téglalap vagy ovális alakúra nyújtjuk, formázzuk. Az előkészített tepsibe tesszük, majd kenjük meg a krémmel és tegyük rá a zöldségeket. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük és a focaccia-t süssük aranybarnára.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A focaccia-t melegen vagy hidegen is tálalhatjuk.
Gyömbéres focaccia
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tejfölt, az agavészirupot és a keményítőt keverjük össze egy habverővel, majd rozmaringgal, sóval és borssal fűszerezzük. A szárított paradicsomot szükség esetén csöpögtessük le és csíkozzuk fel. A gombákat tisztítsuk meg és csíkozzuk fel. A gyömbért hámozzuk meg és reszeljük finomra.
Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett felületen tetszés szerint téglalap vagy ovális alakúra nyújtjuk, formázzuk. Az előkészített tepsibe tesszük, majd kenjük meg a krémmel és tegyük rá a zöldségeket. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük és a focaccia-t süssük aranybarnára.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A focaccia-t melegen vagy hidegen is tálalhatjuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?