Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyors mákos-krémes torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gyors mákos-krémes torta

4 tojásfehérje
10 dkg cukor
2 ek. liszt
4 ek. tej
4 ek. kókuszreszelék
4 ek. őrölt mák

Krém:

4 dl tej

Felső lap:

10 dkg háztartási keksz
1 dl kávé

Tetejére:

100 g fekete csoki
50 ml tejszín
kevés fehér csoki (díszíteni)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A mákot megőröljük.
Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk.
A lisztet a sütőporral összevegyítjük.

Elkészítés

A tojásfehérjéket a cukorral, csipetnyi sóval habbá verjük, szórva hozzáadjuk a sütőporos lisztet, kanalanként a tejet, majd könnyedén hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a mákot. A tortaformába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, majd egy rácson hűlni hagyjuk.
A házi krémes krémet a tejjel az előírásnak megfelelően elkészítjük, a tortalapot a formába visszatesszük, és a krémet rásimítjuk.
A kekszeket egy tálba öntött kávéba mártjuk, és a krémet befedjük vele.
A csokit vízen felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt és addig keverjük, amíg egyneművé válik, majd a torta tetejére öntjük, gyorsan elkenjük. Közben a fehércsokit is megolvasztjuk, egy kis nylon zacskóba tesszük, ennek a sarkára pici lyukat vágunk, és a torta tetejét megrajzoljuk.

Tálalás

Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
12 szelet lesz ebből az adagból.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

Ezt a receptet akkor szoktam készíteni, mikor más receptekből maradnak a tojásfehérjék (pl. kalács)
Könnyű, gyors és nagyon finom sütemény.
Gyors mákos-krémes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!