Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyors mákos-krémes torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gyors mákos-krémes torta

4 tojásfehérje
10 dkg cukor
2 ek. liszt
4 ek. tej
4 ek. kókuszreszelék
4 ek. őrölt mák

Krém:

4 dl tej

Felső lap:

10 dkg háztartási keksz
1 dl kávé

Tetejére:

100 g fekete csoki
50 ml tejszín
kevés fehér csoki (díszíteni)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A mákot megőröljük.
Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk.
A lisztet a sütőporral összevegyítjük.

Elkészítés

A tojásfehérjéket a cukorral, csipetnyi sóval habbá verjük, szórva hozzáadjuk a sütőporos lisztet, kanalanként a tejet, majd könnyedén hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a mákot. A tortaformába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, majd egy rácson hűlni hagyjuk.
A házi krémes krémet a tejjel az előírásnak megfelelően elkészítjük, a tortalapot a formába visszatesszük, és a krémet rásimítjuk.
A kekszeket egy tálba öntött kávéba mártjuk, és a krémet befedjük vele.
A csokit vízen felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt és addig keverjük, amíg egyneművé válik, majd a torta tetejére öntjük, gyorsan elkenjük. Közben a fehércsokit is megolvasztjuk, egy kis nylon zacskóba tesszük, ennek a sarkára pici lyukat vágunk, és a torta tetejét megrajzoljuk.

Tálalás

Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
12 szelet lesz ebből az adagból.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

Ezt a receptet akkor szoktam készíteni, mikor más receptekből maradnak a tojásfehérjék (pl. kalács)
Könnyű, gyors és nagyon finom sütemény.
Gyors mákos-krémes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!