
Gyors mákos-krémes torta


Hozzávalók
Gyors mákos-krémes torta
Krém:
Felső lap:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk.
A lisztet a sütőporral összevegyítjük.
Elkészítés
A házi krémes krémet a tejjel az előírásnak megfelelően elkészítjük, a tortalapot a formába visszatesszük, és a krémet rásimítjuk.
A kekszeket egy tálba öntött kávéba mártjuk, és a krémet befedjük vele.
A csokit vízen felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt és addig keverjük, amíg egyneművé válik, majd a torta tetejére öntjük, gyorsan elkenjük. Közben a fehércsokit is megolvasztjuk, egy kis nylon zacskóba tesszük, ennek a sarkára pici lyukat vágunk, és a torta tetejét megrajzoljuk.
Tálalás
12 szelet lesz ebből az adagból.
Tárolás
Alternatív elkészítés
Könnyű, gyors és nagyon finom sütemény.


Gyors mákos-krémes torta
Hozzávalók
Gyors mákos-krémes torta
Felső lap:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk.
A lisztet a sütőporral összevegyítjük.
Elkészítés
A házi krémes krémet a tejjel az előírásnak megfelelően elkészítjük, a tortalapot a formába visszatesszük, és a krémet rásimítjuk.
A kekszeket egy tálba öntött kávéba mártjuk, és a krémet befedjük vele.
A csokit vízen felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt és addig keverjük, amíg egyneművé válik, majd a torta tetejére öntjük, gyorsan elkenjük. Közben a fehércsokit is megolvasztjuk, egy kis nylon zacskóba tesszük, ennek a sarkára pici lyukat vágunk, és a torta tetejét megrajzoljuk.
Tálalás
12 szelet lesz ebből az adagból.
Tárolás
Alternatív elkészítés
Könnyű, gyors és nagyon finom sütemény.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?