Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsös joghurttorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

2 tojás
10 dkg cukor
4 ek. forró víz
10 dkg liszt
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez:

1 doboz natúr joghurt (nagy)
80 g cukor
500 ml habtejszín

Díszítéshezhez:

5 db kivi
1 db barackkonzerv
250 ml víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a tojássárgákat a forró vízzel habosra verjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Közben a tojások fehérjét habbá verjük. A lisztet a kakaóval és a sütőporral elkeverjük, a tojásos masszához szitáljuk, és sima tésztává keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot, és a sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk, megsütjük.
A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd a sütőkeretet a torta köré helyezzük.
A krémhez a joghurtot a zselatinnal elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és alacsony fokozaton addig keverjük, míg a cukor feloldódik. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a joghurthoz. A krémet a tortán elsimítjuk, tetején a gyümölcsöket tetszés szerint elosztjuk. Hűtőszekrénybe helyezzük. Végül a tortazselét a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, és a tetejére csurgatjuk. Hagyjuk a zselés mázat megdermedni. Majd hűtőszekrénybe helyezzük.
Gyümölcsös joghurttorta Gyümölcsös joghurttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!