Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsös krémes

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gyümölcsös krémes

40 dkg fagyasztott hájas tészta
2 nagyobb őszibarack
1 tasak citrom ízű krémpor
ízlés szerint cukor vagy édesítőszer
2 tasak tejszínhabpor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztából 2 lapot sütünk. Az egyiket egészbe, ez lesz a tészta alja, a másik lapot már a tepsibe derelyevágóval 9 részre vágunk és így sütjük, ezek lesznek a fedőlapok.
A 2 barackot meghámozzuk és pépesítjük. Hozzáadjuk a krémport és kézi robottal jó keményre kavarjuk. Ízlés szerint édesítjük. Rásimítjuk a már kihűlt lapra. Kikavarjuk a tejszínhabot, keveset félrerakunk a díszítésnek a többit rákenjük a barackos krémre. Rárakjuk a tésztatetőket, díszítjük és legalább 1 órára hűtőbe rakjuk.

Tálalás

9 db

Alternatív elkészítés

Ha a barack nagyon leveses, akkor még kell bele rakni 1 fél tasak citrom ízű krémport. Én most kásásabb barackot kaptam és elég volt 1 tasak krémpor.
Gyümölcsös krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!