Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

gyümölcsös túrós rétes mentás eperszósszal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

gyümölcsös túrós rétes mentás eperszósszal

10 dkg vaj
7 dkg porcukor
1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)
Fél citrom reszelt héja
1 tojás
1 tojássárgája
50 dkg túró
20 dkg idénygyümölcs (eper, málna, cseresznye, meggy, stb.)
6 dkg liszt
5 dkg zsemle- vagy piskótamorzsa

Az eperszószhoz:

30 dkg eper
Méz
5-6 mentalevél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

6 dkg puha vajat habosra keverünk a porcukorral, a vaníliás cukorral, csipetnyi sóval és a citromhéjjal. Hozzáadjuk a tojást meg a tojássárgáját, majd újra habosra keverjük. Ezután belekeverjük az áttört túrót meg a lisztet, végül a kisebb darabokra vágott gyümölcsöket. Egy réteslapot kiterítünk a belisztezett gyúródeszkán, megkenjük olvasztott vajjal. A következő tésztát is rátesszük, meghintjük morzsával, és elterítjük rajta a túrómasszát. A rétest felcsavarjuk, és beletesszük egy kivajazott, szögletes sütőformába. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt aranyszínűre sütjük. Az epret megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, ízlés szerint mézzel ízesítjük. Egy kis lábosban pár perc alatt összeforraljuk, a végén adjuk hozzá az apróra vágott mentát. A rétest felszeleteljük. Ha melegen tálaljuk, akkor hideg, ha hidegen, akkor forró eperszósszal tálaljuk.
gyümölcsös túrós rétes mentás eperszósszal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!