Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcstorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gyümölcstorta

5 tojás
6 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
4 dl tej
2 csomag habpor
26 db kimagozott meggy
1 banán
4 db kivi
1 dl citromos üdítő
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Sütés előtt pár órával a tojás felveréséhez szánt tálakat, (én fém tálakat szoktam használni a tojás felveréséhez, ugyanis tapasztalataim szerint nagyobb térfogatot nyer a tojás fém edényben) tegyük hűtőbe. A lisztet és a sütőport szitáljuk át, ugyanis a tészta sokkal levegősebb, omlósabb lesz.

Elkészítés

Kakaós piskótát sütünk egy 28 cm-es átmérőjű tepsiben, 30 percig 170 C°-on. Meghámozzuk a kivit és a banánt felkarikázzuk. Felverjük a habport a tejjel (2,5 dl) és a 2 csomag habfixálóval. Ha kész a piskóta hagyjuk kihűlni, ha kihűlt megkenjük a habbal, annyit hagyjunk, hogy díszítésnek eleget tegyen. Igény szerint díszítjük a gyümölcsökkel, majd a maradék habbal. Főzzük fel a tortazselét 1 dl citromos üdítővel, ha kicsit megdermedt öntsük a torta tetejére.

Tárolás

Hűtőben tároljuk 2-3 órát, hogy jól kihűljön.
Gyümölcstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
65 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
106 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!