
Habos almás


Hozzávalók
Habos almás
Töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés
A töltelékhez az almát meghámozzuk, és lereszeljük. Megpároljuk a margarinnal, és a porcukorral.
1,5 dl vízzel elkeverjük a pudingport, és besűrűsítjük vele az almát. Még langyosan, óvatosan összekeverjük a felvert tojásfehérjével.
A tésztát közepesnél nagyobb, kimargarinozott tepsibe nyújtjuk.
Megkenjük a töltelékkel, és ráreszeljük a lefagyasztott tésztát.
Előmelegített sütőben sütjük. Miután megsült, fahéjas porcukorral meghintjük.


Habos almás
Hozzávalók
Habos almás
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A töltelékhez az almát meghámozzuk, és lereszeljük. Megpároljuk a margarinnal, és a porcukorral.
1,5 dl vízzel elkeverjük a pudingport, és besűrűsítjük vele az almát. Még langyosan, óvatosan összekeverjük a felvert tojásfehérjével.
A tésztát közepesnél nagyobb, kimargarinozott tepsibe nyújtjuk.
Megkenjük a töltelékkel, és ráreszeljük a lefagyasztott tésztát.
Előmelegített sütőben sütjük. Miután megsült, fahéjas porcukorral meghintjük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?