Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Habos almás

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Habos almás

50 dkg liszt
20 dkg porcukor
3 db tojássárgája
4 ek. tejföl
25 dkg margarin
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja

Töltelékhez:

1,5 kg alma
10 dkg porcukor
3 db tojásfehérje
3 dkg margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. Negyed részét a fagyasztóba tesszük, hogy reszelhető legyen.
A töltelékhez az almát meghámozzuk, és lereszeljük. Megpároljuk a margarinnal, és a porcukorral.
1,5 dl vízzel elkeverjük a pudingport, és besűrűsítjük vele az almát. Még langyosan, óvatosan összekeverjük a felvert tojásfehérjével.
A tésztát közepesnél nagyobb, kimargarinozott tepsibe nyújtjuk.
Megkenjük a töltelékkel, és ráreszeljük a lefagyasztott tésztát.
Előmelegített sütőben sütjük. Miután megsült, fahéjas porcukorral meghintjük.
Habos almás

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!