Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Habos gesztenyés szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Habos gesztenyés szelet

20 dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg margarin vagy vaj
2 tojássárga
kevés tej vagy tejföl
késhegynyi szódabikarbóna
barackíz
25-30 dkg gesztenyepüré
2 tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet, cukrot, margarint, szódaport és tojássárgát összegyúrjuk annyi tejjel vagy tejföllel, hogy puha tésztát kapjunk. Kiserítjük(kinyújtjuk) és egy közepes tepsit kibélelünk vele. Megkenjük barackízzel és rákenjük a gesztenyepürét. Forró lerben(sütőben) majdnem készre sütjük. (Nálunk kapható fagyasztott gesztenyepüré, amit kevés édes tejszínnel összekavarok. De van borkános is, ami jóval hígabb most ezt használtam. Mind a két fajta édes és rumos.)
Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verem, ízlés szerint édesítem. Rákenem a tésztára és még visszateszem a lerbe, míg a hab rózsaszínű lesz.

Alternatív elkészítés

Nem valami mutatós tészta, de az íze rendkívüli.
Habos gesztenyés szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!