Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Habos-krémes túrós palacsinta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Habos-krémes túrós palacsinta

300 g liszt
2 tojás
150 ml tej
150 ml ásványvíz (lehet több is, a liszttől függően)
1 kk. só (csapott)

Töltelék:

250 g tehéntúró
4 tojássárgája
80 g cukor
200 ml tejföl
2 tasak vaníliás cukor
50 g mazsola (elhagyható)
1 citrom vagy narancs reszelt héja

Krém:

1/2 l tej

Tetejére:

4 tojásfehérje
100 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Elkészítjük a tölteléket: a túrót villával összetörjük és a többi hozzávalóval kikeverjük.

Elkészítés

A lisztet, tojást, sót, tejet összekeverjük és annyi ásványvizet adagolunk hozzá, ameddig palacsinta sűrűségű lesz. Egy palacsintasütőt ecsettel kiolajazva megsütjük a palacsintákat. Minden palacsintába 1 ek. tölteléket teszünk, felhajtjuk a széleket, majd összefordítjuk, és egy vajjal kikent jénai tál alját kirakjuk a töltött palacsintákkal.
Elkészítjük a krémet a leírás szerint, de több tejjel (1/2 tasakot 1/2 l tejjel), és rásimítjuk a palacsintákra.
A tojásfehérjéket a cukorral, pici sóval habbá verjük, a krémre simítjuk, majd 5-6 percre a sütőbe tesszük.

Tálalás

8 porció lesz ebből az adagból.

Alternatív elkészítés

Melegen tálaljuk, de hidegen is nagyon finom.
Habos-krémes túrós palacsinta Habos-krémes túrós palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!