Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Habos málnás kosárkák

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Habos málnás kosárkák

50 dkg friss málna
20 dkg befőzőcukor
citromlé
1 csomag vajas tészta
5 dll tejszín
5 dkg reszelt csoki
20 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy kiskuglóf sütőforma, 6 db-os.
Kikenni nem kell, mert teflonos.

Elkészítés

A málnából befőzőcukorból, és citromléből sűrű öntetet főzünk rövid idő alatt. A vajastésztát kettévágjuk, ugyanis szeletelt vajastésztából készült. Négyzeteket vágunk, és kibéleljük vele a sütőformát. Ha nyújtani kell, akkor vékony legyen a tészta, kb. 2 mm. Villával megszurkáljuk az alját. 210 fokon megsütjük őket 14 perc alatt. A tejszínt a cukorral keményre felverjük, a krémsajtot előtte összekeverjük, és hozzáadjuk a tejszínhabot. A kihűlt kosárkákat kivesszük a formából, és megtöltjük a krémmel. Erre kerül a málnaöntet, majd a reszelt csokoládé. Jól behűtve tálaljuk. Porcukorral is megszórhatjuk.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.
Habos málnás kosárkák Habos málnás kosárkák Habos málnás kosárkák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!