Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Habos rebarbarás torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Habos rebarbarás torta

37,5 dkg liszt
10 dkg lágy vaj
1 tojás
1 kispohár tejföl
8 dkg cukor
50 dkg rebarbara tisztítva
4 evőkanál méz
5 dkg szeletelt mandula

Tetejére:

4 tojásfehérje
15 dkg cukor

Ezenkívül:

Kerek pite forma, 24 cm
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A rebarbarát megtisztítjuk, felkockázzuk és kevés vízzel kicsit megpároljuk. kb. 5 perc.
A formát kikenjük vajjal.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit egy keverőtálba tesszük és a dagasztó spirállal könnyű tésztát készítünk. A formába tesszük, rászórjuk a rebarbarát, a vanília cukrot és rácsorgatjuk a mézet, megszórjuk szeletelt mandulával. 15 percet pihentetjük. Majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 15 percig sütjük. A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött a cukorral felverjük és rásimítjuk a süti tetejére és tovább sütjük, amíg a habnak szép színe lesz.

Tálalás

14-16 szelet, nagyon finom.
Habos rebarbarás torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!