Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Habos túrós süti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

25 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojás
2 ek. tejföl

Krém:

1/2 kg túró
4 tojássárgája
2 dl tejföl
20 dkg porcukor
10 dkg liszt
1/2 l tej

Hab:

4 tojásfehérje
6 púpos ek. porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy 30 x 35 cm tepsit kivajazunk és liszttel beszórjuk.
A gázsütőt 200 C-ra előmelegítjük.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a tepsibe nyomkodjuk.
A tojássárgákat a cukrokkal habosra keverjük, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval (elég híg lesz) és a tésztára öntjük.
Az előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük.
Közben a tojások fehérjét a cukorral jó keményre felverjük és 20 perc sütés után óvatosan a túrós krémre kenjük, ami ekkor még elég lágy.
Még kb. 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a tetején a hab is megsüljön.
Kihűlés után felkockázzuk.

Tálalás

5 x 5 cm-s kockákra vágva 42 db lesz belőle. A tetejét díszíthetjük kakaóporral, tortadarával.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.
Habos túrós süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!