Hagymás vajas pogácsa
Hozzávalók
Hagymás vajas pogácsa
Elkészítés
Elkészítés
A hideg tej egyik felében feloldjuk az élesztőt, a másik felébe kerül a tojássárgája, a porcukor és a só.
Mindkét folyadékot ráöntjük az előkészített tésztára, illetve a felkockázott hagymát is beletesszük és begyúrjuk gyors, alapos mozdulatokkal.
Kinyújtjuk, s meghajtogatjuk.
A bal oldali tészta részt középre, a jobb oldalit erre ráhajtjuk. Majd 90 fokban elfordítjuk, és újra kinyújtjuk.
A két szélső tészta részt a tészta közepe felé hajtjuk, majd ismét félbe hajtjuk. Hűtőbe tesszük 30 percre.
Majd megismételjük mindkét hajtogatást.
Kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
Tetejét tojással lekenjük majd aranybarnára sütjük.
Frissen még melegen, vagy kihűlve is egyaránt isteni finom!
Hagymás vajas pogácsa
Hozzávalók
Hagymás vajas pogácsa
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A hideg tej egyik felében feloldjuk az élesztőt, a másik felébe kerül a tojássárgája, a porcukor és a só.
Mindkét folyadékot ráöntjük az előkészített tésztára, illetve a felkockázott hagymát is beletesszük és begyúrjuk gyors, alapos mozdulatokkal.
Kinyújtjuk, s meghajtogatjuk.
A bal oldali tészta részt középre, a jobb oldalit erre ráhajtjuk. Majd 90 fokban elfordítjuk, és újra kinyújtjuk.
A két szélső tészta részt a tészta közepe felé hajtjuk, majd ismét félbe hajtjuk. Hűtőbe tesszük 30 percre.
Majd megismételjük mindkét hajtogatást.
Kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
Tetejét tojással lekenjük majd aranybarnára sütjük.
Frissen még melegen, vagy kihűlve is egyaránt isteni finom!
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?