Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hájas tészta /kemény lekvárral/

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hájas tészta /kemény lekvárral/

70 dkg liszt
50 dkg darált háj
3 evőkanál ecet /10%-os/
2 db tojás
1 kávéskanál só
5 dkg cukor
kb. 2 dl víz
kemény lekvár /házi/
10-15 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A hájat alaposan megtisztítjuk és ledaráljuk.
A porcukrot a vanillincukorral elkeverjük.

Elkészítés

A ledarált hájat 3 evőkanál ecettel kikeverjük és hozzádolgozunk a lisztből 20 dkg-ot, és hűvösre tesszük, az 50 dkg lisztből, a tojással, a sóval, 5 dkg cukorral és a langyos vízzel rétes tészta keménységű tésztát hólyagosra kidolgozunk. Leborítjuk egy tállal és 15 percig pihentetjük. Azután kinyújtjuk, és rákenjük a hájas lisztet. Hajtogatjuk, előbb magunk felől, azután felülről, majd balról és rá jobbról. Ismét rátesszük a tálat és 15 percet pihentetjük. Ezt ismételjük még 3x. A végén kettévágjuk, hogy ki tudjuk nyújtani kb. 5 x 7 cm téglalapokat vágunk forró késsel, közepére a kemény lekvárt és ráhajtjuk a felső részt, de ne nyomjuk meg, csak a lekvárnál, hogy az eleje szét tudjon jönni, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben kb. 180 c fokon 15-20 percig sütjük. Ha kihűlt, a vaníliás cukorba forgatjuk.

Tálalás

Egy nagy tállal lett belőle.

Tárolás

Szobahőmérsékleten konyha ruhával letakarva sokáig el áll

Alternatív elkészítés

Ha nincs kemény lekvár megsütjük a félbe hajtott tésztát, és utólag kenjük bele a lekvárt úgy is finom.
Hájas tészta /kemény lekvárral/ Hájas tészta /kemény lekvárral/

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!