Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hamis kekszes tiramisu

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Krém:

6 dl tejszín
300 g fehércsoki
73 g pillecukor
1 cs. Bourbon vaníliás cukor
1 ek. rum
habfixáló (márkától függően eltérhet az adagolás)

Kávészirup:

6 adag espresso
annak súlyával megegyező cukor

Még:

háztartási keksz

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A krémhez 2 dl tejszínt lábasba töltünk, a többit habbá verjük a habfixálóval. A lábasba töltöttet lassú tűzön melegítjük, hozzáadjuk a kockára tört csokit, a pillecukrot, vaníliás cukrot, és a rumot. Addig melegítjük, míg minden elolvad, majd még melegében, habverővel összekeverjük a felhabosított tejszínnel. Kevergetve kihűtjük.
A kávét a cukorral felforraljuk enyhe sziruppá. Ebben megmártjuk a háztartási kekszeket, de lehet hosszabb ideig is, mert igen kemények.
A kekszet és a krémet egymásra rétegezzük, végül szitált kakaóporral díszítjük.

Tálalás

Tölthetjük poharakba, de akár egy nagyobb tálba is.

Tárolás

Kb. 3-4 napig hűtőben eláll.

Alternatív elkészítés

A szirupot elkeverhetjük egy kevés rummal, és meglocsolhatjuk vele a kekszréteget.
Hamis kekszes tiramisu Hamis kekszes tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
89 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!