Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hamis Kinder Tejszelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

25 dkg porcukor
3 evőkanál méz
2 tojás
10 dkg vaj
50 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna (púpos)

A krémhez:

3 csomag tejszínes pudingpor
1 evőkanál liszt
10 dl tej
20 dkg vaj
1,5 dl tejföl
20 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Gőz fölött megolvasztjuk a vajat. Beletesszük a kakaót, a mézet, a porcukrot és a tojásokat. Alaposan összekeverjük az egészet. Összemelegítjük, majd kihűtjük. Ezalatt összeszitáljuk a lisztet és a szódabikarbónát.
A kihűlt masszát összegyúrjuk a lisztes keverékkel. Kétfelé osztjuk a tésztát. Tepsi hátán két egyforma lapot sütünk belőle előmelegített, 180 fokos sütőben.
A krémhez elkeverjük a pudingport a liszttel és a tejjel. Összefőzzük, majd kihűtjük. Hozzákeverjük a vajat, a tejfölt és a porcukrot, majd csomómentesre dolgozzuk az egészet.
Megkenjük az egyik tésztalap tetejét a krémmel, befedjük a másik lappal, majd egy éjszakára hideg helyre tesszük, hogy megpuhuljon a tészta.
Hamis Kinder Tejszelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!