
Hamis oroszkrém torta


Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
26 cm-es tortakarikába megsütjük. 170 fokon kb. 30 percig légkeveréses sütőben.
A krémhez a mazsolát alaposan megmossuk, majd feltesszük a vízben a vaníliás cukorral forrni, pár percig forraljuk. Ha már kissé hűlt hozzáadjuk a rumaromát, így áztatjuk. Ezt előre el lehet készíteni, annál jobb minél többet áll a rumos lében.
A pudingport a vízzel kikeverjük, hozzáadjuk a felvert hulalát és a már kihűlt lecsepegtetett mazsolát. Megtöltjük vele a 3 részre vágott piskótát.
A díszítéshez a hulalát felverjük, és tetszés szerint feldíszítjük.
Tálalás
Tárolás


Hamis oroszkrém torta
Hozzávalók
Krémhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
26 cm-es tortakarikába megsütjük. 170 fokon kb. 30 percig légkeveréses sütőben.
A krémhez a mazsolát alaposan megmossuk, majd feltesszük a vízben a vaníliás cukorral forrni, pár percig forraljuk. Ha már kissé hűlt hozzáadjuk a rumaromát, így áztatjuk. Ezt előre el lehet készíteni, annál jobb minél többet áll a rumos lében.
A pudingport a vízzel kikeverjük, hozzáadjuk a felvert hulalát és a már kihűlt lecsepegtetett mazsolát. Megtöltjük vele a 3 részre vágott piskótát.
A díszítéshez a hulalát felverjük, és tetszés szerint feldíszítjük.
Tálalás
Tárolás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?