Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Három kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

70 dkg liszt
4 dkg friss élesztő
2 tojás
2 dl langyos tej
2 evőkanál cukor
25 dkg margarin

Diós töltelék:

50 dkg darált dió
1,5 dl forró tej
rum aroma
ízlés szerint cukor

Mákos töltelék:

20 dkg darált mák
1 evőkanál gríz
1 citrom reszelt héja
ízlés szerint cukor
5 dkg mazsola

Tehéntúrós töltelék:

50 dkg tehéntúró
1 tojás
1 citrom héja
ízlés szerint cukor
5 dkg mazsola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához, az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. Összedolgozzuk a tészta többi hozzávalóit és 3 részre osztjuk. Mindegyikből vékony téglalapot serítünk.
A diót leforrázzuk a tejjel, ízlés szerint cukrot rakunk bele és hozzáadjuk a rumaromát. Az egyik lapra halmozzuk és szorosan feltekerjük.
A mákot a grízzel, ízlés szerint cukorral és a cirom héjával kevés víz hozzáadásával megfőzzük. Belerakjuk a mazsolát és miután kihűlt rákenjük a második lapra és szorosan feltekerjük.
A túrót a cukorral és tojássárgával összekeverjük. Hozzáadjuk a citrom héját és a tojásfehérje habját. Végül beletesszük a mazsolát. A harmadik lapra kenjük és feltekerjük.
A három rudat beletesszük egy tepsibe, fogvájóval megszurkáljuk a tetejüket és lekenjük tojássárgával. Előre melegített lerben készre sütjük.
Három kalács Három kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!