Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Havas háztető

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Havas háztető

6 tojásból sütött vékony piskótalap

Közepéhez:

25 dkg darált keksz
4 evőkanál cukor
2 evőkanál rum
5-6 dkg margarin
2,5 dl tej

Krémhez:

3 dl tej
4 evőkanál cukor
15 dkg margarin

Mázhoz:

étcsokoládé
kevés margarin
kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótát hosszában 3 részre vágjuk. Egyet tálra teszünk belőle.
A közepére valókat összegyúrjuk, és a tésztára hosszában félhenger alakban ráfektetjük.
A krémhez valókból, a margarin kivételével, kevergetve sűrű krémet főzünk. Amikor már csak langyos a margarint is belekeverjük. Ezt a krémet nedves késsel háromszöget alakítva a tésztára kenjük, és a másik két tésztalappal oldalról megtámasztjuk. Az étcsokoládét margarinnal felolvasztjuk, a tészta tetejét ezzel bevonjuk, mielőtt teljesen megszilárdul, kókuszreszelékkel meghintjük. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.
Havas háztető

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!