Házikó
Hozzávalók
Házikó
6 db ostyalap
35 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojás
1/2 Dr. Oetker Sütőpor
1 kanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
kevés tej
krémhez:
5dl tej
6 kanál liszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet, margarint, porcukrot, az 1 tojást, a sütőporral, 1 kanál kakaóval és a kevés tejjel összegyúrjuk. Elosztjuk, hogy 24 db legyen belőle. Ostyalap hosszúságúra sodorjuk és sütjük.
Elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel megfőzzük. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt krémmel összekeverjük.
Félbevágjuk az ostyalapokat, így 12 lesz belőle és összeállítjuk a tésztát.
(ostyalap-3 sütött rúd, majd kettő végül egy rá- közbe pedig a krémet teszünk mindegyikre és közé-végül a két oldalára az ostyalapok.)
Hidegre tesszük és utána szeleteljük.
Elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel megfőzzük. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt krémmel összekeverjük.
Félbevágjuk az ostyalapokat, így 12 lesz belőle és összeállítjuk a tésztát.
(ostyalap-3 sütött rúd, majd kettő végül egy rá- közbe pedig a krémet teszünk mindegyikre és közé-végül a két oldalára az ostyalapok.)
Hidegre tesszük és utána szeleteljük.
Tálalás
4 rúd lesz belőle.
Kedvencnek jelölöm
Házikó
Hozzávalók
Házikó
6 db ostyalap
35 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojás
kevés tej
krémhez:
5dl tej
6 kanál liszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet, margarint, porcukrot, az 1 tojást, a sütőporral, 1 kanál kakaóval és a kevés tejjel összegyúrjuk. Elosztjuk, hogy 24 db legyen belőle. Ostyalap hosszúságúra sodorjuk és sütjük.
Elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel megfőzzük. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt krémmel összekeverjük.
Félbevágjuk az ostyalapokat, így 12 lesz belőle és összeállítjuk a tésztát.
(ostyalap-3 sütött rúd, majd kettő végül egy rá- közbe pedig a krémet teszünk mindegyikre és közé-végül a két oldalára az ostyalapok.)
Hidegre tesszük és utána szeleteljük.
Elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel megfőzzük. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt krémmel összekeverjük.
Félbevágjuk az ostyalapokat, így 12 lesz belőle és összeállítjuk a tésztát.
(ostyalap-3 sütött rúd, majd kettő végül egy rá- közbe pedig a krémet teszünk mindegyikre és közé-végül a két oldalára az ostyalapok.)
Hidegre tesszük és utána szeleteljük.
Tálalás
4 rúd lesz belőle.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?