Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Házikó

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Házikó

6 db ostyalap
35 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojás
kevés tej

krémhez:

5dl tej
6 kanál liszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet, margarint, porcukrot, az 1 tojást, a sütőporral, 1 kanál kakaóval és a kevés tejjel összegyúrjuk. Elosztjuk, hogy 24 db legyen belőle. Ostyalap hosszúságúra sodorjuk és sütjük.
Elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel megfőzzük. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt krémmel összekeverjük.
Félbevágjuk az ostyalapokat, így 12 lesz belőle és összeállítjuk a tésztát.
(ostyalap-3 sütött rúd, majd kettő végül egy rá- közbe pedig a krémet teszünk mindegyikre és közé-végül a két oldalára az ostyalapok.)
Hidegre tesszük és utána szeleteljük.

Tálalás

4 rúd lesz belőle.
Házikó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!