Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hello Kitty torta joghurtos-tejszínes erdei gyümölcskrémmel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához:

18 dkg porcukor
18 dkg liszt
3 ek. olaj
3 ek. víz (langyos)
6 tojás

Hozzávalók a krémhez:

5 dl erdei gyümölcsös joghurt
30 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
4 dl tejszín
porcukor ízlés szerint

Díszítéshez:

kb.: 60 dkg Dr. Oetker Marcipán
kevés piros, rózsaszín, fekete,sárga marcipán (kb.:10 dkg -10 dkg)
dekor cukorvirág (felirathoz)
porcukor (a marcipán megformálásához)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Hello Kitty sablon formát beszerezni. Én a netről nyomtattam sima papírra és azt vágtam körbe. A célnak tökéletes és nem kerül több ezer forintba.

Gyümölcsöt kiolvasztom, lecsöpögtetem.

Elkészítés

A piskóta elkészítéséhez a tojássárgáját és fehérjét szétválasztom. A sárgáját 12 dkg cukorral kikeverem (fehéredésig). Hozzáadom kanalanként az olajat és a vizet, de felváltva és ezt jól elkeverem.
A tojásfehérjét a megmaradt cukorral kemény habbá verem.
A lisztet átszitálom és elkeverem benne a sütőport, majd a tojássárgához keverem és óvatosan beleforgatom a tojásfehérjét is.
A masszát egy sütőpapírral kibélelt 30*22 cm-es tepsibe teszem és előmelegített sütőben megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e.
A megsült piskótát 3 részre vágom (vízszintesen, hiszen megtöltöm.)
Krém:
A joghurtot összekeverem a porcukorral és a kiolvadt gyümölccsel. A gyümölcs kiolvadt levébe áztatom a zselatint (ha kevés, akkor felpótolom vízzel 1 dl-re). Felmelegítem a zselatint, hozzákeverem a gyümölcsös joghurthoz, majd az egészet hozzáöntöm a keményre felvert tejszínhabhoz, és összeforgatom.
Megtöltöm a krémmel a piskótát és hűtőbe teszem kb.: egy órára. Ezután a Hello Kitty formát egy sablon segítségével kivágom a már megtöltött piskótából. A lehulló darabokat javításhoz fel lehet használni, de meg is lehet enni :)
Díszítés:
A marcipánt porcukorral át kell gyúrni, hogy nyújtható legyen. A kinyújtott fehér marcipánnal befedem a tortát, ekkor rajzolódok ki igazán a Hello Kitty forma. Kinyújtom a rózsaszín marcipánt és elkészítem a ruháját, majd a piros marcipánból a "pólóját" és a masniját. A fekete marcipánból a szemeit és a bajuszát formálom meg, majd az orrát készítem el.
A Marcipánt a marcipánnal, egy pici víz segítségével könnyen "összeragaszthatjuk"

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tároljuk.

Alternatív elkészítés

Ez a 2. marcipán torta, amit készítettem, így vannak rajta még esztétikai hibák, de ennek ellenére nagyon finom lett.
A szemét és az orrát cukorkából is "készíthetjük". A forma elkészítése és a fehér marcipánnal való borítás után ízlés szerint díszíthető (Pl.: fodros ruha, matrózruha, stb..)
A marcipánnal gyorsan kell dolgozni, mivel nagyon hamar szárad, ill. gyúrni és nyújtani folpakkon kell. A száradást úgy próbáltam megoldani, hogy egy fóliával (pl. folpack) letakartam a formát, még a különböző részeket készítettem el. Mindig ügyeltem arra, hogy az éppen nem használt marcipán is fólia alatt legyen.
A sárgát, én fehér marcipánból és ételszínezékből készítettem (mivel csak az orra sárga), de a többi szint vásároltam.
Ha van kérdés szívesen válaszolok, remélem nem hagytam ki semmit! :)
Hello Kitty torta joghurtos-tejszínes erdei gyümölcskrémmel Hello Kitty torta joghurtos-tejszínes erdei gyümölcskrémmel Hello Kitty torta joghurtos-tejszínes erdei gyümölcskrémmel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
89 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
89 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!