
Hello Kitty torta joghurtos-tejszínes erdei gyümölcskrémmel


Hozzávalók
Hozzávalók a piskótához:
Hozzávalók a krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Gyümölcsöt kiolvasztom, lecsöpögtetem.
Elkészítés
A tojásfehérjét a megmaradt cukorral kemény habbá verem.
A lisztet átszitálom és elkeverem benne a sütőport, majd a tojássárgához keverem és óvatosan beleforgatom a tojásfehérjét is.
A masszát egy sütőpapírral kibélelt 30*22 cm-es tepsibe teszem és előmelegített sütőben megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e.
A megsült piskótát 3 részre vágom (vízszintesen, hiszen megtöltöm.)
Krém:
A joghurtot összekeverem a porcukorral és a kiolvadt gyümölccsel. A gyümölcs kiolvadt levébe áztatom a zselatint (ha kevés, akkor felpótolom vízzel 1 dl-re). Felmelegítem a zselatint, hozzákeverem a gyümölcsös joghurthoz, majd az egészet hozzáöntöm a keményre felvert tejszínhabhoz, és összeforgatom.
Megtöltöm a krémmel a piskótát és hűtőbe teszem kb.: egy órára. Ezután a Hello Kitty formát egy sablon segítségével kivágom a már megtöltött piskótából. A lehulló darabokat javításhoz fel lehet használni, de meg is lehet enni :)
Díszítés:
A marcipánt porcukorral át kell gyúrni, hogy nyújtható legyen. A kinyújtott fehér marcipánnal befedem a tortát, ekkor rajzolódok ki igazán a Hello Kitty forma. Kinyújtom a rózsaszín marcipánt és elkészítem a ruháját, majd a piros marcipánból a "pólóját" és a masniját. A fekete marcipánból a szemeit és a bajuszát formálom meg, majd az orrát készítem el.
A Marcipánt a marcipánnal, egy pici víz segítségével könnyen "összeragaszthatjuk"
Tárolás
Alternatív elkészítés
A szemét és az orrát cukorkából is "készíthetjük". A forma elkészítése és a fehér marcipánnal való borítás után ízlés szerint díszíthető (Pl.: fodros ruha, matrózruha, stb..)
A marcipánnal gyorsan kell dolgozni, mivel nagyon hamar szárad, ill. gyúrni és nyújtani folpakkon kell. A száradást úgy próbáltam megoldani, hogy egy fóliával (pl. folpack) letakartam a formát, még a különböző részeket készítettem el. Mindig ügyeltem arra, hogy az éppen nem használt marcipán is fólia alatt legyen.
A sárgát, én fehér marcipánból és ételszínezékből készítettem (mivel csak az orra sárga), de a többi szint vásároltam.
Ha van kérdés szívesen válaszolok, remélem nem hagytam ki semmit! :)




Hello Kitty torta joghurtos-tejszínes erdei gyümölcskrémmel
Hozzávalók
Hozzávalók a piskótához:
Hozzávalók a krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Gyümölcsöt kiolvasztom, lecsöpögtetem.
Elkészítés
A tojásfehérjét a megmaradt cukorral kemény habbá verem.
A lisztet átszitálom és elkeverem benne a sütőport, majd a tojássárgához keverem és óvatosan beleforgatom a tojásfehérjét is.
A masszát egy sütőpapírral kibélelt 30*22 cm-es tepsibe teszem és előmelegített sütőben megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e.
A megsült piskótát 3 részre vágom (vízszintesen, hiszen megtöltöm.)
Krém:
A joghurtot összekeverem a porcukorral és a kiolvadt gyümölccsel. A gyümölcs kiolvadt levébe áztatom a zselatint (ha kevés, akkor felpótolom vízzel 1 dl-re). Felmelegítem a zselatint, hozzákeverem a gyümölcsös joghurthoz, majd az egészet hozzáöntöm a keményre felvert tejszínhabhoz, és összeforgatom.
Megtöltöm a krémmel a piskótát és hűtőbe teszem kb.: egy órára. Ezután a Hello Kitty formát egy sablon segítségével kivágom a már megtöltött piskótából. A lehulló darabokat javításhoz fel lehet használni, de meg is lehet enni :)
Díszítés:
A marcipánt porcukorral át kell gyúrni, hogy nyújtható legyen. A kinyújtott fehér marcipánnal befedem a tortát, ekkor rajzolódok ki igazán a Hello Kitty forma. Kinyújtom a rózsaszín marcipánt és elkészítem a ruháját, majd a piros marcipánból a "pólóját" és a masniját. A fekete marcipánból a szemeit és a bajuszát formálom meg, majd az orrát készítem el.
A Marcipánt a marcipánnal, egy pici víz segítségével könnyen "összeragaszthatjuk"
Tárolás
Alternatív elkészítés
A szemét és az orrát cukorkából is "készíthetjük". A forma elkészítése és a fehér marcipánnal való borítás után ízlés szerint díszíthető (Pl.: fodros ruha, matrózruha, stb..)
A marcipánnal gyorsan kell dolgozni, mivel nagyon hamar szárad, ill. gyúrni és nyújtani folpakkon kell. A száradást úgy próbáltam megoldani, hogy egy fóliával (pl. folpack) letakartam a formát, még a különböző részeket készítettem el. Mindig ügyeltem arra, hogy az éppen nem használt marcipán is fólia alatt legyen.
A sárgát, én fehér marcipánból és ételszínezékből készítettem (mivel csak az orra sárga), de a többi szint vásároltam.
Ha van kérdés szívesen válaszolok, remélem nem hagytam ki semmit! :)



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?