Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hello Kitty torta joghurtos-tejszínes erdei gyümölcskrémmel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához:

18 dkg porcukor
18 dkg liszt
3 ek. olaj
3 ek. víz (langyos)
6 tojás

Hozzávalók a krémhez:

5 dl erdei gyümölcsös joghurt
30 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
4 dl tejszín
porcukor ízlés szerint

Díszítéshez:

kb.: 60 dkg Dr. Oetker Marcipán
kevés piros, rózsaszín, fekete,sárga marcipán (kb.:10 dkg -10 dkg)
dekor cukorvirág (felirathoz)
porcukor (a marcipán megformálásához)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Hello Kitty sablon formát beszerezni. Én a netről nyomtattam sima papírra és azt vágtam körbe. A célnak tökéletes és nem kerül több ezer forintba.

Gyümölcsöt kiolvasztom, lecsöpögtetem.

Elkészítés

A piskóta elkészítéséhez a tojássárgáját és fehérjét szétválasztom. A sárgáját 12 dkg cukorral kikeverem (fehéredésig). Hozzáadom kanalanként az olajat és a vizet, de felváltva és ezt jól elkeverem.
A tojásfehérjét a megmaradt cukorral kemény habbá verem.
A lisztet átszitálom és elkeverem benne a sütőport, majd a tojássárgához keverem és óvatosan beleforgatom a tojásfehérjét is.
A masszát egy sütőpapírral kibélelt 30*22 cm-es tepsibe teszem és előmelegített sütőben megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e.
A megsült piskótát 3 részre vágom (vízszintesen, hiszen megtöltöm.)
Krém:
A joghurtot összekeverem a porcukorral és a kiolvadt gyümölccsel. A gyümölcs kiolvadt levébe áztatom a zselatint (ha kevés, akkor felpótolom vízzel 1 dl-re). Felmelegítem a zselatint, hozzákeverem a gyümölcsös joghurthoz, majd az egészet hozzáöntöm a keményre felvert tejszínhabhoz, és összeforgatom.
Megtöltöm a krémmel a piskótát és hűtőbe teszem kb.: egy órára. Ezután a Hello Kitty formát egy sablon segítségével kivágom a már megtöltött piskótából. A lehulló darabokat javításhoz fel lehet használni, de meg is lehet enni :)
Díszítés:
A marcipánt porcukorral át kell gyúrni, hogy nyújtható legyen. A kinyújtott fehér marcipánnal befedem a tortát, ekkor rajzolódok ki igazán a Hello Kitty forma. Kinyújtom a rózsaszín marcipánt és elkészítem a ruháját, majd a piros marcipánból a "pólóját" és a masniját. A fekete marcipánból a szemeit és a bajuszát formálom meg, majd az orrát készítem el.
A Marcipánt a marcipánnal, egy pici víz segítségével könnyen "összeragaszthatjuk"

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tároljuk.

Alternatív elkészítés

Ez a 2. marcipán torta, amit készítettem, így vannak rajta még esztétikai hibák, de ennek ellenére nagyon finom lett.
A szemét és az orrát cukorkából is "készíthetjük". A forma elkészítése és a fehér marcipánnal való borítás után ízlés szerint díszíthető (Pl.: fodros ruha, matrózruha, stb..)
A marcipánnal gyorsan kell dolgozni, mivel nagyon hamar szárad, ill. gyúrni és nyújtani folpakkon kell. A száradást úgy próbáltam megoldani, hogy egy fóliával (pl. folpack) letakartam a formát, még a különböző részeket készítettem el. Mindig ügyeltem arra, hogy az éppen nem használt marcipán is fólia alatt legyen.
A sárgát, én fehér marcipánból és ételszínezékből készítettem (mivel csak az orra sárga), de a többi szint vásároltam.
Ha van kérdés szívesen válaszolok, remélem nem hagytam ki semmit! :)
Hello Kitty torta joghurtos-tejszínes erdei gyümölcskrémmel Hello Kitty torta joghurtos-tejszínes erdei gyümölcskrémmel Hello Kitty torta joghurtos-tejszínes erdei gyümölcskrémmel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!