Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hibiszkusz macaron

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hibiszkusz macaron

25 dkg porcukor
25 dkg mandulaliszt (finomra őrölt mandula)
0,8 dl víz
5 nagy tojásfehérje
5 ek. cukor
Csipet só
1 ek. porított tiszta hibiszkuszvirág (hibiszkusztea filtert is poríthatunk kávédarálóban)

A töltelékhez:

10 dkg vaj
5 ek. tejszín
5 dkg fehér csokoládé
1 ek. rum
6 ek. porcukor
½ Citrom friss leve
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Egy nagy tálban keverjük össze a mandulalisztet, porcukrot, hibiszkuszt és a sót. Egy másik tálban kezdjük felverni a tojásfehérjét. Amikor félig habos, kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot. Verjük tökéletesen kemény habbá, és figyeljünk rá, hogy a cukor teljesen feloldódjon benne. Nagyon óvatosan forgassuk bele a mandulalisztes keveréket. A kész masszát tegyük a nyomózsákba és sütőpapírral bélelt sütőformára nyomjunk belőle szív alakokat. Helyezzük 140 fokra előmelegített sütőbe, és szárítsuk kb. 12-15 percig. A sütőlapon hagyjuk teljesen kihűlni. A töltelékhez a csokoládét vízfürdőn felolvasztjuk, és hozzáadjuk a tejszínt. A vajat a cukorral, a citromlével, és a rummal habosra keverjük, majd hozzákeverjük a langyos csokoládét. A macaronokat ezzel összeragasztjuk. Lezárt dobozban tároljuk.
Hibiszkusz macaron

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!