Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hókifli

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hókifli

60 dkg liszt
20 dkg zsír
1 tojás
1 dkg élesztő
2 dl tejföl
10 dkg cukor
szilvalekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tésztát korábban is összeállíthatjuk, és felhasználásig hűtőben tároljuk. Azonban nyújtás előtt hagyjuk kicsit melegedni szobahőmérsékleten.

Elkészítés

A lekvár kivételével a többi hozzávalóból tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk. Egyesével kinyújtjuk, majd cikkekre vágjuk. A szélesebbik oldalára teszünk 1-2 tk. lekvárt és feltekerjük. Sütőpapíros tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Még melegen porcukorral szórjuk meg, vagy forgatjuk meg benne.

Tálalás

Nagyságtól függően egy körből 8 db kifli lesz.

Tárolás

Zárt dobozba, hűvös helyen tároljuk.

Alternatív elkészítés

Elkészíthetjük más lekvárral is, de diós töltelékkel is akár. Csak arra kell figyelni, hogy a lekvár sütésálló legyen, a diós töltelék pedig ne legyen folyós.
Hókifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!