Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hókifli

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hókifli

60 dkg liszt
20 dkg zsír
1 tojás
1 dkg élesztő
2 dl tejföl
10 dkg cukor
szilvalekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tésztát korábban is összeállíthatjuk, és felhasználásig hűtőben tároljuk. Azonban nyújtás előtt hagyjuk kicsit melegedni szobahőmérsékleten.

Elkészítés

A lekvár kivételével a többi hozzávalóból tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk. Egyesével kinyújtjuk, majd cikkekre vágjuk. A szélesebbik oldalára teszünk 1-2 tk. lekvárt és feltekerjük. Sütőpapíros tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Még melegen porcukorral szórjuk meg, vagy forgatjuk meg benne.

Tálalás

Nagyságtól függően egy körből 8 db kifli lesz.

Tárolás

Zárt dobozba, hűvös helyen tároljuk.

Alternatív elkészítés

Elkészíthetjük más lekvárral is, de diós töltelékkel is akár. Csak arra kell figyelni, hogy a lekvár sütésálló legyen, a diós töltelék pedig ne legyen folyós.
Hókifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!