Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hólabda

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hólabda

8 tojás
liszt (amennyit felvesz)
1 liter olaj
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

derelye vágó
hólabada sütő

Elkészítés

Kb. 500 g lisztet a nyújtó deszkára szórunk és közepébe egy kis mélyedést készítünk, ide törjük bele a tojásokat.
Neki fogunk összegyúrni és még annyi lisztet gyúrunk hozzá, hogy nyújtás közben se ragadjon a tészta.
Laska tésztát gyúrunk, ami azt jelenti, hogy addig gyúrjuk a tésztát, amíg hólyagozni kezd.
Ezután 8 cipóra osztjuk, és laska vékonyságúra nyújtjuk ki és a kerek tésztát 4 részre osztjuk, majd felcsíkozzuk, de úgy, hogy körbe maradjon kb. 2 cm tészta.
Mikor ezzel megvagyunk, akkor minden második csíkot felszedünk, az ujjunkra utána kicsit összerázzuk és belehelyezzük a hólabda sütőbe.
Közben felmelegítjük az olajat és a felmelegített olajba függőlegesen tartava a hólabda sütőt folyamatos forgatás mellett beletesszük és kb. 2 perc alatt megsül.
A süti mikor megsült fehér színű és nagyon törékeny.
Miután megsült porcukorral meghintjük és már is tálalhatjuk.

Tálalás

Kb. 36 db sütemény lesz.

Tárolás

Száraz és hűvős helyen tároljuk.
Hólabda Hólabda Hólabda

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!