
Hólabda


Hozzávalók
Hólabda
Elkészítés
Előkészítés
hólabada sütő
Elkészítés
Neki fogunk összegyúrni és még annyi lisztet gyúrunk hozzá, hogy nyújtás közben se ragadjon a tészta.
Laska tésztát gyúrunk, ami azt jelenti, hogy addig gyúrjuk a tésztát, amíg hólyagozni kezd.
Ezután 8 cipóra osztjuk, és laska vékonyságúra nyújtjuk ki és a kerek tésztát 4 részre osztjuk, majd felcsíkozzuk, de úgy, hogy körbe maradjon kb. 2 cm tészta.
Mikor ezzel megvagyunk, akkor minden második csíkot felszedünk, az ujjunkra utána kicsit összerázzuk és belehelyezzük a hólabda sütőbe.
Közben felmelegítjük az olajat és a felmelegített olajba függőlegesen tartava a hólabda sütőt folyamatos forgatás mellett beletesszük és kb. 2 perc alatt megsül.
A süti mikor megsült fehér színű és nagyon törékeny.
Miután megsült porcukorral meghintjük és már is tálalhatjuk.
Tálalás
Tárolás




Hólabda
Hozzávalók
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
hólabada sütő
Elkészítés
Neki fogunk összegyúrni és még annyi lisztet gyúrunk hozzá, hogy nyújtás közben se ragadjon a tészta.
Laska tésztát gyúrunk, ami azt jelenti, hogy addig gyúrjuk a tésztát, amíg hólyagozni kezd.
Ezután 8 cipóra osztjuk, és laska vékonyságúra nyújtjuk ki és a kerek tésztát 4 részre osztjuk, majd felcsíkozzuk, de úgy, hogy körbe maradjon kb. 2 cm tészta.
Mikor ezzel megvagyunk, akkor minden második csíkot felszedünk, az ujjunkra utána kicsit összerázzuk és belehelyezzük a hólabda sütőbe.
Közben felmelegítjük az olajat és a felmelegített olajba függőlegesen tartava a hólabda sütőt folyamatos forgatás mellett beletesszük és kb. 2 perc alatt megsül.
A süti mikor megsült fehér színű és nagyon törékeny.
Miután megsült porcukorral meghintjük és már is tálalhatjuk.
Tálalás
Tárolás



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?