Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hólabda torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hólabda torta

Hozzávalók 26 cm-es tortaformához

A kakaós piskótához:

5 tojás
120 g cukor
120 g liszt
3 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor

A krémhez:

600 ml tej
8 evőkanál liszt
160 g vaj
210 g porcukor
1 kávéskanál vanília kivonat

A hólabdákhoz:

30 ml víz
100 g cukor
100 g tejpor
80 g vaj
80 g kókuszreszelék
30 g kókuszreszelék a forgatáshoz

A díszítéshez:

30 g kókuszreszelék
100 g étcsokoládé
1 evőkanál olaj

A hópelyhekhez:

1 tojásfehérje
150 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótához háromfelé osztjuk a hozzávalókat, és három lapot sütünk. Felverjük az egész tojásokat a cukorral és a kakaóporral. Hozzáadjuk az olajat, és óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát, és 220 fokra melegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Ha kihűltek a lapok, óvatosan eltávolítjuk a sütőpapírt.
A krémhez csomómentesre keverjük a lisztet egy kevés tejjel. Lábosban felforraljuk a maradék tejet, hozzáadjuk a lisztet és tovább melegítve, és folyamatosan keverve, besűrítjük. Kikeverjük a vajat a porcukorral és a teljesen kihűlt lisztes masszával csomómentesre összedolgozzuk. Vaníliával ízesítjük.
A hólabdákhoz a vízből és a cukorból szirupot főzünk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tejport, vajat és a kókuszreszeléket. Összegyúrjuk, golyókat formázunk a masszából és kókuszreszelékbe forgatjuk.
A hópelyhekhez előző nap keményre felverjük a tojásfehérjét a cukorral, zacskóba töltjük. A zacskó sarkán pici lyukat vágunk, és hópehely mintákat rajzolunk egy fóliára. Ha megszilárdulnak, könnyedén leválaszthatók a fóliáról.
Összeállítás
Tortatálra helyezzük az első piskótalapot, és megkenjük a krém harmadával. Megismételjük ezt a műveletet és befedjük a harmadik lappal. A torta oldalát bevonjuk a maradék krémmel, és beszórjuk kókuszreszelékkel. Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét az étolajjal, és bevonjuk a torta tetejét. Körben rárakjuk a hólabdákat, amíg a csokoládébevonat meg nem szilárdul, hogy a golyók később stabilan álljanak, és ne guruljanak le. Végül a hópelyhekkel díszítjük a tortát.
Hólabda torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!