
Hólabda torta


Hozzávalók
Hólabda torta
A kakaós piskótához:
A krémhez:
A hólabdákhoz:
A díszítéshez:
A hópelyhekhez:
Elkészítés
Elkészítés
A krémhez csomómentesre keverjük a lisztet egy kevés tejjel. Lábosban felforraljuk a maradék tejet, hozzáadjuk a lisztet és tovább melegítve, és folyamatosan keverve, besűrítjük. Kikeverjük a vajat a porcukorral és a teljesen kihűlt lisztes masszával csomómentesre összedolgozzuk. Vaníliával ízesítjük.
A hólabdákhoz a vízből és a cukorból szirupot főzünk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tejport, vajat és a kókuszreszeléket. Összegyúrjuk, golyókat formázunk a masszából és kókuszreszelékbe forgatjuk.
A hópelyhekhez előző nap keményre felverjük a tojásfehérjét a cukorral, zacskóba töltjük. A zacskó sarkán pici lyukat vágunk, és hópehely mintákat rajzolunk egy fóliára. Ha megszilárdulnak, könnyedén leválaszthatók a fóliáról.
Összeállítás
Tortatálra helyezzük az első piskótalapot, és megkenjük a krém harmadával. Megismételjük ezt a műveletet és befedjük a harmadik lappal. A torta oldalát bevonjuk a maradék krémmel, és beszórjuk kókuszreszelékkel. Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét az étolajjal, és bevonjuk a torta tetejét. Körben rárakjuk a hólabdákat, amíg a csokoládébevonat meg nem szilárdul, hogy a golyók később stabilan álljanak, és ne guruljanak le. Végül a hópelyhekkel díszítjük a tortát.


Hólabda torta
Hozzávalók
Hólabda torta
A krémhez:
A hólabdákhoz:
A díszítéshez:
A hópelyhekhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krémhez csomómentesre keverjük a lisztet egy kevés tejjel. Lábosban felforraljuk a maradék tejet, hozzáadjuk a lisztet és tovább melegítve, és folyamatosan keverve, besűrítjük. Kikeverjük a vajat a porcukorral és a teljesen kihűlt lisztes masszával csomómentesre összedolgozzuk. Vaníliával ízesítjük.
A hólabdákhoz a vízből és a cukorból szirupot főzünk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tejport, vajat és a kókuszreszeléket. Összegyúrjuk, golyókat formázunk a masszából és kókuszreszelékbe forgatjuk.
A hópelyhekhez előző nap keményre felverjük a tojásfehérjét a cukorral, zacskóba töltjük. A zacskó sarkán pici lyukat vágunk, és hópehely mintákat rajzolunk egy fóliára. Ha megszilárdulnak, könnyedén leválaszthatók a fóliáról.
Összeállítás
Tortatálra helyezzük az első piskótalapot, és megkenjük a krém harmadával. Megismételjük ezt a műveletet és befedjük a harmadik lappal. A torta oldalát bevonjuk a maradék krémmel, és beszórjuk kókuszreszelékkel. Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét az étolajjal, és bevonjuk a torta tetejét. Körben rárakjuk a hólabdákat, amíg a csokoládébevonat meg nem szilárdul, hogy a golyók később stabilan álljanak, és ne guruljanak le. Végül a hópelyhekkel díszítjük a tortát.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?