Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hólabda torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

5 db tojás
3 csapott ek. liszt
5 ek. cukor
1 biocitrom reszelt héja
15 dkg fehércsokoládé (jó minőségű)
25 dkg Rama
25 dkg porcukor
1 csomag hólabda pudingpor
4 dl tej
2 ek. cukor
12 db koktélcseresznye
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

24 cm-es kapcsos tortaforma.vajjal kikenve,és lisztezve.

Elkészítés

24 cm-es tortaformában kisütjük az 5 tojásból, és hozzávalóiból a tortát, és hagyjuk kihűlni. A Rama vajat felkockázzuk, és a robotgép táljába tesszük a porcukorral, és a vaníliás cukorral együtt, majd 15 percig keverjük a géppel ki sima habosra. Eközben míg a gép dolgozik, a pudingot a tejjel, cukorral keverjük össze, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezt is hagyjuk kihűlni, de közben keverjük át. A tortát vágjuk ketté, és a felső részét tegyük alulra. A habos krémhez a pudingot adagoljuk egy kanállal, miközben lassan keveri a gép. A sima krémmel kenjük meg a tortalapot, és csak egy keveset hagyjunk meg a díszítéshez. Helyezzük rá a másik lapot, és az oldalát is kenjük meg a krémmel. Tetejére olvasszuk meg 2 ek. olajjal az apróra tördelt fehér csokit, és szépen kenjük rá a tortára, az oldalát is. Ezután tegyük a hűtőbe dermedni. Ha megkötött a csoki, jöhet rá a maradék krém, amit habzsákba szedünk, és csillagcsővel, kis halmocskákat nyomunk. Díszítjük koktélcseresznyével a tetejüket, és jó behűtve kínáljuk az ünnepi asztalon.

Tálalás

12 szelet.

Tárolás

Hűtőben, 3-4 nap letakarva.
Hólabda torta Hólabda torta Hólabda torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!