Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hólabda torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

5 db tojás
3 csapott ek. liszt
5 ek. cukor
1 biocitrom reszelt héja
15 dkg fehércsokoládé (jó minőségű)
25 dkg Rama
25 dkg porcukor
1 csomag hólabda pudingpor
4 dl tej
2 ek. cukor
12 db koktélcseresznye
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

24 cm-es kapcsos tortaforma.vajjal kikenve,és lisztezve.

Elkészítés

24 cm-es tortaformában kisütjük az 5 tojásból, és hozzávalóiból a tortát, és hagyjuk kihűlni. A Rama vajat felkockázzuk, és a robotgép táljába tesszük a porcukorral, és a vaníliás cukorral együtt, majd 15 percig keverjük a géppel ki sima habosra. Eközben míg a gép dolgozik, a pudingot a tejjel, cukorral keverjük össze, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezt is hagyjuk kihűlni, de közben keverjük át. A tortát vágjuk ketté, és a felső részét tegyük alulra. A habos krémhez a pudingot adagoljuk egy kanállal, miközben lassan keveri a gép. A sima krémmel kenjük meg a tortalapot, és csak egy keveset hagyjunk meg a díszítéshez. Helyezzük rá a másik lapot, és az oldalát is kenjük meg a krémmel. Tetejére olvasszuk meg 2 ek. olajjal az apróra tördelt fehér csokit, és szépen kenjük rá a tortára, az oldalát is. Ezután tegyük a hűtőbe dermedni. Ha megkötött a csoki, jöhet rá a maradék krém, amit habzsákba szedünk, és csillagcsővel, kis halmocskákat nyomunk. Díszítjük koktélcseresznyével a tetejüket, és jó behűtve kínáljuk az ünnepi asztalon.

Tálalás

12 szelet.

Tárolás

Hűtőben, 3-4 nap letakarva.
Hólabda torta Hólabda torta Hólabda torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!