Húsvéti fonott kalács koszorú
Hozzávalók
Húsvéti fonott kalács koszorú
Elkészítés
Elkészítés
Hagyjuk felfutni.
Közben egy tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a sót, amit egy kevés liszttel betakarunk, hogy ne érintkezzen majd közvetlenül az élesztővel. Hozzáadjuk a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a margarint és a tojások sárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 2 egyenlő nagyságú darabra vágjuk.
Egy darabot 3 részre vágunk, ezekből hosszú, hüvelykujjnyi vastag rudakat sodrunk.
A három rúd végeit összefogjuk, összecsípjük, majd hármas fonással nem túl szorosan összefonjuk. A fonás végét is összecsípjük.
Koszorúformába hajtjuk, és szépen összeigazítjuk a végeket.
A másik darab tésztával is elvégezzük a formázást.
Sütőpapírral bélelt tepsibe emeljük és letakarva hagyjuk további 35 percet kelni.
Előmelegítjük a sütőt.
A megkelt tésztát vékonyan lekenjük egy tojás sárgája és egy kevés tej keverékével.
180 fokon 25 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Tálalás
Tárolás
Húsvéti fonott kalács koszorú
Hozzávalók
Húsvéti fonott kalács koszorú
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Hagyjuk felfutni.
Közben egy tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a sót, amit egy kevés liszttel betakarunk, hogy ne érintkezzen majd közvetlenül az élesztővel. Hozzáadjuk a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a margarint és a tojások sárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 2 egyenlő nagyságú darabra vágjuk.
Egy darabot 3 részre vágunk, ezekből hosszú, hüvelykujjnyi vastag rudakat sodrunk.
A három rúd végeit összefogjuk, összecsípjük, majd hármas fonással nem túl szorosan összefonjuk. A fonás végét is összecsípjük.
Koszorúformába hajtjuk, és szépen összeigazítjuk a végeket.
A másik darab tésztával is elvégezzük a formázást.
Sütőpapírral bélelt tepsibe emeljük és letakarva hagyjuk további 35 percet kelni.
Előmelegítjük a sütőt.
A megkelt tésztát vékonyan lekenjük egy tojás sárgája és egy kevés tej keverékével.
180 fokon 25 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?