Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 db tojás
4 ek. porcukor
1 dl étolaj
5 ek. víz
6 ek. liszt (púpos)

Krém:

1 tasak tejszínízű pudingpor
2,8 dl tej
7,5 dkg kristálycukor
1 kanál rum (vagy rumaroma)
9 dkg margarin

Fondant:

18 dkg pillecukor
1 ek. víz
33 dkg porcukor (kb.)
2 dkg étkezési keményítő
margarin

Színezéshez:

Egyéb hozzávaló:

2 db banán
2-3 ek. baracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tészta: a tojássárgáját a porcukorral, az étolajjal, a vízzel, és a kakaóporral kikeverjük. Hozzáadjuk a tojások felvert habját, majd a lisztet, és a sütőport. Kivajazott, lisztezett tortaformában kell sütni. 160 fokon, kb. 30 percig.
Krém: a tej nagy részét felforraljuk, a maradékban jól elkeverjük a pudingport, a kristálycukrot, és a rumot. Forrás után hozzáöntjük a pudingos tejet, majd 3 percig főzzük. Ha kihűlt a puding, hozzá lehet keverni a margarint.
Fondant: egy mikrózható edényt kivajazunk, majd a pillecukrot, és a vizet beletesszük. Elkezdjük mikrózni. Kb. 30 másodpercenként megkeverjük. Ezt 3-4-szer megismételjük addig, amíg egynemű nem lesz. Ekkor lehet színezni, ha szükséges. Beleszitáljuk a porcukrot, illetve az étkezési keményítőt. A robotgép dagasztó fejével kikeverjük, ha gyurma állaga lett, akkor jó.
A torta összeállítása:
A kihűlt tortalapot kettévágjuk, és tojás formájúra formázzuk. Az egyik lapot megkenjük baracklekvárral, és rászeleteljük a banánt. A domború formáját úgy alakítjuk ki, hogy középre vastagabb banánkarikákat rakunk, míg a szélére vékonyabbakat. Rá a krém, majd a másik tortalap. A fondant-t kinyújtjuk, utána a színezett fondant-tal díszítjük.

Alternatív elkészítés

Akinek nincs kedve bajlódni a fondant-tal, használhat helyette marcipánt is. A krém is könnyen variálható.
Húsvéti torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!