Húsvéti vaníliás kalács
Hozzávalók
Húsvéti vaníliás kalács
50 dkg liszt
3 dl tej
5 ek. cukor
5 dkg margarin
1/2 tk. só
1 tasak Dr. oetker Instant élesztő
1 vanília rúd kikapart magjai
Kenéshez:
tej
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet elkeverjük az élesztővel és a cukorral, majd hozzáadjuk a sót, olvasztott és visszahűtött margarint, a langyos tejet és a vanília rúd magjait. Bedagasztjuk és letakarva a duplájára kelesztjük, meleg helyen. Amikor megkelt 3 részre osztjuk, s hagyományos módon befonjuk. A 2 végét aláhajtjuk, hogy csinos formás legyen. Sütőpapíros tepsibe tesszük, és újra letakarjuk és hagyjuk pihenni 30-60 percet.
Amikor letelt az idő, lekenjük tejjel és előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük.
Amikor letelt az idő, lekenjük tejjel és előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük.
Kedvencnek jelölöm
Húsvéti vaníliás kalács
Hozzávalók
Húsvéti vaníliás kalács
50 dkg liszt
3 dl tej
5 ek. cukor
5 dkg margarin
1/2 tk. só
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 vanília rúd kikapart magjai
Kenéshez:
tej
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet elkeverjük az élesztővel és a cukorral, majd hozzáadjuk a sót, olvasztott és visszahűtött margarint, a langyos tejet és a vanília rúd magjait. Bedagasztjuk és letakarva a duplájára kelesztjük, meleg helyen. Amikor megkelt 3 részre osztjuk, s hagyományos módon befonjuk. A 2 végét aláhajtjuk, hogy csinos formás legyen. Sütőpapíros tepsibe tesszük, és újra letakarjuk és hagyjuk pihenni 30-60 percet.
Amikor letelt az idő, lekenjük tejjel és előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük.
Amikor letelt az idő, lekenjük tejjel és előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?