
Ír almatorta


Hozzávalók
Ír almatorta
Elkészítés
Elkészítés
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, lassanként adjuk hozzá az egész tojásokat.
Majd a sütőporral elkevert lisztet, citromhéjat, sót és a rumot is belekeverjük.
A tésztába forgatjuk az almaszeleteket (olyan lesz az alma a tésztával, mint a majonézes krumpli saláta, nem kell megijedni, mert több lesz az alma, mint a tészta).
Vajazott, lisztezett formába öntve sütjük 180 fokon kb. 1 óráig.
Tepsi mérete: 22 x 30 cm


Ír almatorta
Hozzávalók
Ír almatorta
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, lassanként adjuk hozzá az egész tojásokat.
Majd a sütőporral elkevert lisztet, citromhéjat, sót és a rumot is belekeverjük.
A tésztába forgatjuk az almaszeleteket (olyan lesz az alma a tésztával, mint a majonézes krumpli saláta, nem kell megijedni, mert több lesz az alma, mint a tészta).
Vajazott, lisztezett formába öntve sütjük 180 fokon kb. 1 óráig.
Tepsi mérete: 22 x 30 cm

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?