Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ír almatorta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Ír almatorta

5-6 nagy alma
15 dkg lágy Rama
12 dkg cukor
3 tojás
18 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
1 ek. rum (aromából kevesebb)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A hámozott almát szeletekre vágjuk.
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, lassanként adjuk hozzá az egész tojásokat.
Majd a sütőporral elkevert lisztet, citromhéjat, sót és a rumot is belekeverjük.
A tésztába forgatjuk az almaszeleteket (olyan lesz az alma a tésztával, mint a majonézes krumpli saláta, nem kell megijedni, mert több lesz az alma, mint a tészta).
Vajazott, lisztezett formába öntve sütjük 180 fokon kb. 1 óráig.
Tepsi mérete: 22 x 30 cm
Ír almatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!