Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Isler

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Isler

90 dkg liszt
60 dkg margarin
30 dkg porcukor
2 db tojássárgája
1 üveg (600 dkg) sűrűbb lekvár
dióval lehet a tetejét díszíteni
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet leszitálom, a szobahőmérsékletű margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a két tojás sárgáját hozzákeverem. Nagyon jól összedolgozom, a tészta selymes tapintású lesz és sima akkor jó. A sütőt bekapcsolom, előmelegítem, deszkát megszórom, liszttel a tésztát kettő részre vágom, az egyiket visszateszem, a tálba a másikat kinyújtom a deszkán. Egy nagyobb méretű kiszúróval kiszaggatom és a kivajazott lisztezett tepsibe teszem, beteszem a sütőbe 6-8-perc múlva kiveszem. Egy nagyobb tálcára teszem, a lapocskákat az egyikre lekvárt teszek, majd ráfordítom a másik részt is, ha mindet összeragasztottam a lekvárral, akkor megolvasztom a csoki máznak valót és mindegyikre ráfolyatom. Miután a csoki megdermedt már fogyasztható. De 24 óra elteltével már sokkal omlósabb.

Alternatív elkészítés

1 mokkáskanál fahéjjal karácsonyosabbá teheted.
Isler

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!